Losse online cursussen

Als pedagogisch medewerker is het belangrijk dat je je regelmatig bijschoolt. Door regelmatig een cursus over een pedagogisch onderwerp te volgen voldoe jij aan je professionele verantwoordelijkheid om je kennis op peil te houden. Bij Leerlijn Kinderopvang lichten we iedere maand een belangrijk thema uit. Je kunt je in die maand opgeven voor de cursus, en krijgt vervolgens een jaar lang toegang.


Check hieronder welk pedagogisch thema we deze maand centraal stellen:


€ 79,95-
€59,95

Nu beschikbaar: Omgaan met Huilen

    • Weten wat je moet doen als een kindje veel huilt.
    • Begrijpen hoe het stress-systeem van kinderen werkt - en hoe je er invloed op uitoefent.
    • Wordt de expert binnen het gastouderbureau op het gebied van huilen!
    • Blije ouders omdat je hier zoveel kennis over hebt opgedaan.


    Dit programma is alleen in de maand juli aan te schaffen. Na aanmelding krijg je een jaar lang toegang tot de online cursus.

Meer weten?
En profiteren van korting!

Neem ook een kijkje bij deze cursussen en check wanneer ze beschikbaar zijn...

De 4 pedagogische basisdoelen

In dit thema maak je kennis met de 4 pedagogische basisdoelen en leer je waar goede kwaliteit opvang aan zou moeten voldoen. Je wordt actief uitgedaagd om zelf na te denken over hoe jij deze in de praktijk brengt. Heel leerzaam voor startende pedagogisch professionals en als opfriscursus!

Duur: 4 uur

Werken met de Meldcode Kindermishandeling

In deze cursus leer je de Meldcode Kindermishandeling goed kennen en begrijp je waarom deze zo belangrijk is. We nemen je stap voor stap mee zodat jij straks precies weet wat je kunt en moet met de Meldcode. 

Duur: 6 uur

Veilige Gehechtheid

Wat is een veilige en onveilige hechting? Wat heeft een baby of peuter nodig bij het ontwikkelen van een veilige gehechtheid? Waarom is het zo belangrijk en welke invloed heeft het op je latere leven als volwassene? In deze cursus leer je hoe jij als pedagogisch professional bijdraagt aan een gezonde gehechtheid voor de kinderen op jouw opvanglocatie.

Duur: 7 uur

Vroegsignalering afwijkende ontwikkeling

In deze cursus gaan we aan de slag met het op tijd signaleren van een afwijkende ontwikkeling op het gebied van taal, cognitie en sociaal-emotionele ontwikkeling. (Juist) niet om labeltjes te kunnen plakken, maar om een kind beter te begrijpen en de juiste ondersteuning te kunnen bieden.
Duur: 6 uur

Pedagogisch Beleid in de Praktijk

Weet jij vragen te beantwoorden tijdens de inspectie over de inhoud van het Pedagogisch Beleidsplan?


En hoe zet je dit theoretische plan van jouw organisatie om naar praktische en haalbare werkdoelen op de groep? Je leert het in deze cursus.

Duur: 6 uur