Bekijk ons volledige aanbod voor Pedagogisch Professionals

Babyscholing

Babyscholing IKK

In deze cursus leer je wat een baby nodig heeft om zich goed te ontwikkelen en hoe jij daar als pedagogisch medewerker aan kunt bijdragen. Deze cursus is goedgekeurd door de CAO Partijen (FCB) en wordt afgerond met een certificaat dat voldoet aan de eisen van de wet IKK. Speciaal voor Pedagogisch Medewerkers die werkzaam zijn op kinderdagverblijven.

De 4 pedagogische basisdoelen

In deze cursus maak je kennis met de 4 pedagogische basisdoelen en leer je waar goede kwaliteit baby- en peuteropvang aan zou moeten voldoen. Je wordt actief uitgedaagd om zelf na te denken over hoe jij deze in de praktijk brengt. Heel leerzaam voor startende pedagogisch professionals en als opfriscursus!

Meldcode Kindermishandeling

deel 1

In deze cursus leer je de Meldcode Kindermishandeling goed kennen en begrijp je waarom deze zo belangrijk is. We nemen je stap voor stap mee zodat jij straks precies weet wat je kunt en moet met de Meldcode.

Interactie met Peuters

In deze cursus nemen we je mee aan de hand van de zes interactievaardigheden voor peuters. Na afloop weet je welke zes vaardigheden dit zijn en waarom ze zo belangrijk zijn. Speciaal voor gastouders, nanny's en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang.

Omgaan met huilen

In deze cursus leer je alles over hoe je omgaat met huilende baby's en jonge peuters. Zo weet jij straks precies wat je het beste kunt doen om de baby of peuter te ondersteunen. Speciaal voor gastouders, nanny's en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang.

Pedagogisch Beleid in de Praktijk

Weet jij vragen te beantwoorden tijdens de inspectie over de inhoud van het Pedagogisch Beleidsplan? En hoe zet je dit theoretische plan van jouw organisatie om naar praktische en haalbare werkdoelen op de groep? Je leert het in deze cursus!

Veilige Hechting 

Wat is een veilige en onveilige hechting? Wat heeft een baby of peuter nodig bij het ontwikkelen van een veilige gehechtheid? Waarom is het zo belangrijk en welke invloed heeft het op je latere leven als volwassene? In deze cursus leer je hoe jij als pedagogisch professional bijdraagt aan een gezonde gehechtheid voor de kinderen op jouw opvanglocatie.

Vroegsignalering afwijkende ontwikkeling

In deze cursus gaan we aan de slag met het op tijd signaleren van een afwijkende ontwikkeling op het gebied van taal, cognitie en sociaal-emotionele ontwikkeling. (Juist) niet om labeltjes te kunnen plakken, maar om een kind beter te begrijpen en de juiste ondersteuning te kunnen bieden.

Van Baby tot Kleuter

In deze uitgebreide cursus voor pedagogisch professionals ga je echt de diepte in. We bespreken de baby-en peuterontwikkeling, de zes interactievaardigheden en veilige gehechtheid bij baby's en peuters. Ook bespreken we signalen van onveiligheid en nog veel meer... Lees snel verder!


Meldcode Kindermishandeling
deel 2

Nadat je deel 1 hebt gevolgd ga je nu zelf oefenen en aan de slag met de Meldcode Kindermishandeling. Want alleen door de stappen van de Meldcode zelf een keer helemaal door te lopen, word je echt zelfverzekerd in het werken ermee.

Wat wil jij graag leren?

Wij kunnen het allemaal bedenken, maar eigenlijk zijn we vooral heel erg benieuwd naar wat jouw scholingsbehoefte is. We horen het heel graag van je en je zou ons enorm helpen om de enquete over jouw scholingsbehoeften in te vullen. Wie weet hebben we binnenkort ook jouw lang gewenste cursus in ons aanbod! Bedankt voor je hulp:)

Abonnement

Met een abonnement krijg je 3 jaar lang toegang tot vrijwel al onze cursussen. Dit is zeer interessant wanneer je werkgever bent in de kinderopvang en al je teamleden wilt voorzien van een super leerzaam leeraanbod voor de komende jaren. Alleen de cursussen 'Beter met Baby's IKK' en 'Baby &Beyond' zijn niet inbegrepen in dit abonnement. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op via info@beterverbinden.nl