Losse online cursussen

Losse online cursussen speciaal gericht op de kinderopvang en gastouderopvang. Bekijk hieronder ons aanbod losse online scholingen die gemakkelijk en snel te volgen zijn door pedagogisch medewerkers, gastouders en nanny's. Met deze cursussen versterk jij je eigen pedagogische kwaliteit en je Curriculum Vitae. Wat wordt jouw volgende ontwikkelingsstap?

Babyscholing IKK

In deze cursus leer je wat een baby nodig heeft om zich goed te ontwikkelen en hoe jij daar als pedagogisch medewerker aan kunt bijdragen. Deze cursus is goedgekeurd door de CAO Partijen (FCB) en wordt afgerond met een certificaat dat voldoet aan de eisen van de wet IKK. Speciaal voor Pedagogisch Medewerkers die werkzaam zijn op kinderdagverblijven.

Duur: 22 uur

Interactie met Peuters

In deze cursus nemen we je mee aan de hand van de zes interactievaardigheden voor peuters. Na afloop weet je welke zes vaardigheden dit zijn en waarom ze zo belangrijk zijn. Speciaal voor gastouders, nanny's en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang. Zeer geschikt als je je wilt verdiepen in de ontwikkelingswereld van peuters.
Duur: 8 uur

De 4 pedagogische basisdoelen

In deze cursus maak je kennis met de 4 pedagogische basisdoelen en leer je waar goede kwaliteit opvang aan zou moeten voldoen. Je wordt actief uitgedaagd om zelf na te denken over hoe jij deze in de praktijk brengt. Heel leerzaam voor startende pedagogisch professionals en als opfriscursus! Duur: 4 uur

Werken met de Meldcode Kindermishandeling

In deze cursus leer je de Meldcode Kindermishandeling goed kennen en begrijp je waarom deze zo belangrijk is. We nemen je stap voor stap mee zodat jij straks precies weet wat je kunt en moet met de Meldcode. 

Duur: 6 uur

Omgaan met Huilen

In deze cursus leer je alles over hoe je omgaat met huilende baby's en jonge peuters. Zo weet jij straks precies wat je het beste kunt doen om de baby of peuter te ondersteunen en begrijp je hoe het emotie-regulatiesysteem van kinderen werkt. Speciaal voor gastouders, nanny's en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang.

Duur: 4 uur

Veilige Gehechtheid

Wat is een veilige en onveilige hechting? Wat heeft een baby of peuter nodig bij het ontwikkelen van een veilige gehechtheid? Waarom is het zo belangrijk en welke invloed heeft het op je latere leven als volwassene? In deze cursus leer je hoe jij als pedagogisch professional bijdraagt aan een gezonde gehechtheid voor de kinderen op jouw opvanglocatie.Duur: 7 uur

Vroegsignalering afwijkende ontwikkeling

In deze cursus gaan we aan de slag met het op tijd signaleren van een afwijkende ontwikkeling op het gebied van taal, cognitie en sociaal-emotionele ontwikkeling. (Juist) niet om labeltjes te kunnen plakken, maar om een kind beter te begrijpen en de juiste ondersteuning te kunnen bieden.
Duur: 6 uur
cursus-meldcode-pedagogisch-kinderopvang

Pedagogisch Beleid in de Praktijk

Weet jij vragen te beantwoorden tijdens de inspectie over de inhoud van het Pedagogisch Beleidsplan? En hoe zet je dit theoretische plan van jouw organisatie om naar praktische en haalbare werkdoelen op de groep? Je leert het in deze cursus.

Duur: 6 uur

Toch liever een lidmaatschap?

Ons lidmaatschap bestaat uit overkoepelende thema's. Binnen die thema's werken we met verschillende modules, die allen 1 tot 3 uur duren.

Thema's 2023-2024:

  • De 6 interactievaardigheden
  • Meldcode Kindermishandeling
  • Emoties bij jonge kinderen
  • Pedagogisch Beleid
  • Veilige Gehechtheid
  • Pedagogische Basisdoelen
  • Vroeg-signalering van afwijkend gedrag
  • Omgaan met afwijkend gedrag (druk; teruggetrokken; trauma-gerelateerd)


Onder deze thema's vallen 27 modules, bestaande uit artikelen, quizzes, oefenopdrachten, keynotes en video's. Ieder kwartaal worden er modules toegevoegd en elk jaar komen er nieuwe thema's bij, afhankelijk van de behoefte vanuit de kinderopvangpraktijk.


Wil je meer weten over de verschillende modules? Download dan onze informatiebrochure.

No opt-in form has been selected
abonnement-leerlijn

Meer weten over het abonnement?