Omgaan met huilen

In deze cursus gaan we aan de slag met een ingewikkeld onderwerp: huilende baby’s en peuters. Huilen heeft een vaak negatief effect op de sfeer op de opvang, en werkt stress-verhogend voor de mensen die het huilen aanhoren. Kinderen huilen om hun stress te reguleren, maar daar is lang niet altijd ruimte en tijd voor op een kinderdagverblijf of gastouderopvang. Het verstoort vaak het groepsproces en als het lang aanhoudt kan het ook heel vermoeiend zijn voor de pedagogisch professional. Het is belangrijk om goed te begrijpen wat er gebeurd als een kind huilt en wat je kunt doen om de baby of peuter zo goed mogelijk te ondersteunen – en tegelijkertijd zelf rustig te blijven.

De vele voordelen van online leren

01
Geen vervanging nodig voor de dagen dat jij niet op de groep aan het werk bent: de cursus kan op eigen tijd en tempo gevolgd worden.
02
De lesstof wordt op verschillende manieren aangereikt, d.m.v. video's, quizzes, een persoonlijk werkboek en leeswerk. Daardoor kun je de stof extra goed tot je nemen. 
03

Geen reistijd, geen files, geen verloren tijd tijdens fysieke lesdagen, maar concreet en snel leren wat je wilt leren. Het werken aan persoonlijke ontwikkeling werkt als een motivator.

  04

  Door verschillende trainingsmethodes is online trainen net zo interactief als klassikaal trainen. Met onze praktijkgerichte methode kunnen de geleerde vaardigheden direct toegepast worden.

  Ga jij ook aan de slag met de e-learning?

  Na het volgen van de training is de Pedagogisch Medewerker weer helemaal up to date als het gaat om Omgaan met Huilen!

  Leerdoelen Omgaan met Huilen

  Na het volgen van deze cursus:

  • Heb je kennis over de functie van huilen bij jonge kinderen.
  • Snap je hoe het stress-regulatiesysteem bij jonge kinderen werkt.
  • Heb je concrete handvaten en tips voor het omgaan met huilende kinderen.
  • Weet je hoe je zelf rustig kan worden of blijven bij veelvuldig huilen.

  Meld je (personeel) nu aan voor de cursus Omgaan met Huilen!

  Praktische informatie

  Doelgroep

  Deze scholing is speciaal ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers, gastouders en nanny’s die kinderen van 0-4 jaar opvangen.


  Je kunt deze cursus volgen wanneer je MBO niveau 2 of hoger hebt afgerond. Het niveau van deze cursus is MBO niveau 4. 

  Certificaat

  Na voldoende afronding van de scholing ontvang je het certificaat ‘Omgaan met Huilen’ van de Leerlijn Kinderopvang.

  Voldoende afronding betekent dat er 100% online leeractiviteit wordt behaald en een voldoende op de eindtoets (1 herkansing mogelijk). Op deze cursus zijn geen vrijstellingen van toepassing.

  Studiebelasting

  Deze online cursus duurt 3.5 uur en kan je op eigen tijd en tempo volgen, gewoon thuis vanaf de bank. Je hebt alleen een computer/laptop of tablet nodig met internet/wifi. Vragen aan de docent (orthopedagoog) kunnen worden gesteld via de chatfunctie in de online leeromgeving en worden wekelijks beantwoord.

  Kosten en toegang

  Na aanschaf van de cursus wordt de cursist binnen 2 werkdagen toegevoegd aan de online leeromgeving. De prijs van deze scholing is 69,95. Dit is inclusief certificaat en 1 jaar lang toegang tot de online leeromgeving. Na 1 jaar vervalt de toegang tot de online leeromgeving automatisch. Heb je de cursus niet op tijd afgerond dan kun je met korting opnieuw toegang aanschaffen.

  Wel aanmelden maar nog niet betalen?

  Wil jij jouw pedagogisch medewerkers aanmelden maar ben jij niet degene die de betalingen uitvoert? Klik dan op onderstaande knop om de medewerkers alvast vrijblijvend aan te melden. Wij nemen dan contact met je op over het betalen van de factuur. Alleen door het tijdig aanmelden van pedagogisch medewerkers via dit formulier (of door direct af te rekenen) kun je gebruik maken van de lopende kortingen.