Over ons...

Betere kwaliteit kinderopvang overal in Nederland!

Missie

  • Bij Beter Verbinden maken we online trainingen en bieden we coaching en therapie op het gebied van relaties. Met onze speciaal voor de kinderopvang en gastouderopvang ontwikkelde leerlijn proberen we samen met professionals op de werkvloer de kwaliteit van de kinderopvang te verbeteren. 
  • Ook jonge kinderen hebben al heel veel relaties. De interactie die ze dagelijks met hun ouders, broertjes en zusjes hebben is van grote invloed op hun ontwikkeling. Evenals de interactie die ze hebben met de mensen die dagelijks voor ze zorgen: pedagogisch medewerkers en gastouders. 

Je kunt een individu niet los zien van de context waarin hij of zij zich bevindt. Daarom kijken we bij Beter Verbinden altijd naar interacties. De belangrijkste interacties in ons leven noemen we ook wel 'gehechtheidsrelaties'. Jonge kinderen leren alles, maar dan ook echt alles, in de interactie met hun omgeving. Wanneer zij zich geborgen en veilig voelen, positieve aandacht krijgen en ruimte om te ontdekken; dan zullen zij opgroeien tot evenwichtige volwassenen met veel zelfvertrouwen.

  • Wij willen alle mensen die met jonge kinderen te maken hebben (zowel ouders als professionals) kennis laten maken met dit gedachtegoed. We leggen uit waarom de eerste levensjaren van een kind van levensbelang zijn voor een gezonde ontwikkeling op alle gebieden. Zodat iedereen er van doordrongen raakt hoe belangrijk het contact is dat zij dagelijks met kinderen hebben.
  • Daarom is alles wat we bij Beter Verbinden doen (trainingen, therapie, advies, coaching)  gebaseerd op de wetenschappelijk goed onderbouwde gehechtheidstheorie en het contextueel denken (systeemtheorie).Binnen de leerlijn gericht op de kinderopvang komen thema's als sensitiviteit, emotionele ondersteuning en positieve interacties dan ook veelvuldig aan de orde. 


Help jij ons mee om deze missie verder uit te dragen?

Ons team

Janine

Orthopedagoog Generalist
- Founder Beter Verbinden 

Janine is orthopedagoog-generalist en werkt al 15 jaar in de zorg voor kinderen en jeugd. Begonnen als pedagogisch medewerker in de kinderopvang zag ze al snel hoe belangrijk de rol van het kinderdagverblijf was in de ontwikkeling van de kinderen. Later begon ze haar eigen gastouderbureau, waarbij ze heeft ervaren hoe het is om een bedrijf in de kinderopvang te runnen, mét oog voor het allerbelangrijkste: de kindjes zelf. De laatste jaren heeft ze zich als orthopedagoog gespecialiseerd in de gehechtheidsrelaties van jonge kinderen (0-12) jaar. Ook heeft ze de hoofdopleidingen tot systeemtherapeut, cognitief-gedragstherapeut en Acceptment & Commitment therapeut afgerond. Al deze ervaring brengt ze sinds 2019 samen in haar eigen kindje: Beter Verbinden.

Lois

Psycholoog Kind&Jeugd
- Beoordelaar Praktijkopdrachten

Lois is hét brein achter de mooie beoordelingsformulieren die deelnemers van ons ontvangen. Eerdere functies in de kinderopvang en jeugdzorg hebben haar laten ervaren dat haar passie ligt bij het jonge kind en zijn ontwikkeling. Zoals Lois zelf zegt: Het is heel mooi om te zien hoe snel kinderen zich ontwikkelen en hoe belangrijk een veilige en stimulerende omgeving is. De verschillende trainingen die Beter Verbinden aanbiedt focussen zich op die omgeving en creëren bewustzijn om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden en te stimuleren in hun ontwikkeling. Het doet me goed om de vooruitgang van de cursisten te zien en dat de nieuwe en opgefriste kennis echt toegepast wordt in de praktijk! Het voelt heel waardevol om hier dat laatste stukje feedback te bieden en ik hoop nog veel certificaten uit te mogen reiken!

Mirjam

Orthopedagoog i.o.
- Mede ontwikkelaar Trainingen Baby's in de Gastouderopvang en Veiligheid Voorop

Naast mijn werk bij Beter Verbinden ben ik  gek op sporten, creatief bezig en ben ik actief als vrijwilliger. Als vrijwilliger houd ik mij bezig met het promoten van positieve gezondheid. Ik geloof in de veerkracht van mensen en denk graag van systeem naar mens, van probleem naar wens. Het doel van mij als professional hierin is om zo goed mogelijk bij een ander aan te sluiten en hem/haar hier in te begeleiden. 


Dat is ook hetgeen wat ik zo leuk vind aan het werken bij Beter Verbinden. Door het ontwikkelen van de verschillende cursussen hoop ik jou, als pedagogisch professional, zo goed mogelijk te begeleiden in je leerproces. Waardoor jij hopelijk alle opgedane kennis kunt gebruiken in de praktijk en kan aansluiten bij de behoeftes van een kind. Zodat al deze kinderen later hun eigen plekje vinden in de volwassen maatschappij. 

Denise

Orthopedagoog - Ontwikkelaar Training Beter met Peuters

Denise is afgestudeerd als orthopedagoog en is verantwoordelijk voor de duidelijke en leerzame teksten uit de cursus ‘Beter met Peuters’.

Naast haar werk bij Beter Verbinden begeleidt zij kinderen met lees-en spellingsmoeilijkheden.

Ze vindt het zelf heerlijk om in een goed boek te duiken en de literatuur tijdens haar studie vormde dan ook geen obstakel. ‘Lekker lezen, samenvatten en schrijven, dat vind ik helemaal leuk’, aldus Denise.


Dit enthousiasme komt goed van pas bij haar functie als ontwikkelaar van trainingen bij Beter Verbinden.  ‘Ik vind het heel mooi dat ik mij kan inzetten om belangrijke inzichten rondom de omgang met peuters over te dragen, wetende hoe betekenisvol de eerste relaties van een kind zijn. ‘

Help jij ons mee de kwaliteit van de kinderopvang te versterken?

Geef je personeel of jezelf snel op voor 1 van de leuke en leerzame cursussen die we met zorg voor deze branche hebben ontwikkeld.