E-learning: Interactie met Peuters

Deze cursus bespreekt de zes interactievaardigheden die iedere pedagogisch professional nodig heeft om goede opvang te bieden aan peuters. Elke module behandelt 1 van deze interactievaardigheden. De GGD inspecteur let ook op deze interactievaardigheden wanneer zij komt observeren op de groep of in de thuisopvang. 

Het is dus belangrijk dat je goed weet:

  • Welke interactievaardigheden er zijn;
  • Wat jij per interactievaardigheid moet weten;
  • Hoe jij elke interactievaardigheid goed kunt inzetten.


Na het volgen van deze cursus ben jij in staat om nog betere opvang te bieden en ben je bovendien goed voorbereid op een GGD-inspectie.

Leerdoelen Interactie met Peuters

Na het volgen van deze cursus:

  • Ben je gevoelig voor de signalen die het kind afgeeft, en kan jij hier op de juiste manier op reageren (sensitieve responsiviteit).
  • Zie en erken je alle kinderen in de groep als individuen, geef je ruimte aan de kinderen en stimuleer je de autonomie van het kind (respect voor autonomie). 
  • Ben je goed in staat om structuur te bieden en grenzen te stellen, en kan je ervoor zorgen dat kinderen zich hier ook aan houden (structuur bieden en grenzen stellen). 
  • Kun je door middel van je communicatie de ontwikkeling van peuters stimuleren, veiligheid bieden en op het niveau van de peuter aansluiten (praten en uitleggen). 
  • Ben je in staat om kinderen te stimuleren en te begeleiden bij het vergroten van kennis en vaardigheden, passend bij het ontwikkelingsniveau en potentieel van het kind (ontwikkeling stimuleren). 
  • Is de pedagogisch professional in staat om kinderen zich veilig en vertrouwd met elkaar te voelen. Zij stimuleert verbondenheid in de groep door het creëren van een wij-gevoel d.m.v. rituelen en positieve aandacht (onderlinge interacties begeleiden). 

Wat cursisten zeggen...

Leerzame cursus met een goede balans!

De cursus beter met Peuters is een erg leerzame cursus met een goede balans tussen teksten, filmpjes en opdrachten. 

Ik heb onder andere geleerd dat ingrijpen niet altijd nodig is en dat peuters al veel dingen zelf kunnen oplossen en aangeven. Het contact met Leerlijn Kinderopvang heb ik als zeer prettig ervaren. Er werd snel gereageerd en ze zijn telefonisch goed bereikbaar. 

I. - Pedagogisch Medewerker.

Makkelijk volgbaar. 

Het leek mij interessant om mij nog wat meer te verdiepen in de ontwikkeling, van peuters, omdat ik zo nu en dan ook op de peutergroep sta. De cursus was erg leerzaam en was goed uitgelegd. Ik beveel de cursus aan omdat er veel nuttige informatie op een gemakkelijke manier besproken wordt. Dit zorgt ervoor dat mijn aandacht bij de les bleef.


M. - Pedagogisch Medewerker

Verhelderend en duidelijk

Ik vond dit een fijne cursus om te doen, verhelderend, duidelijke filmpjes.. Na afloop heb je handige overzichten door de invuloefeningen. Door de praktijkopdrachten ga je weer meer letten op je eigen handelen. Ik heb vooral geleerd dat bepaalde regels bij peuters nog niet werken omdat hun brein nog heel anders werkt.A.- Pedagogisch Medewerker

Praktische informatie

Doelgroep

Deze scholing is speciaal ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers, gastouders en nanny’s die kinderen van 2-4 jaar opvangen. 


Je kunt deze cursus volgen wanneer je MBO niveau 2 of hoger hebt afgerond. Het niveau van deze cursus is MBO niveau 4. 


Certificaat

Na voldoende afronding van de scholing ontvang je het certificaat ‘Interactie met Peuters’ van de Leerlijn Kinderopvang.

Voldoende afronding betekent dat er 100% online leeractiviteit wordt behaald en een voldoende op de eindtoets (1 herkansing mogelijk). Op deze cursus zijn geen vrijstellingen van toepassing.

Studiebelasting

Deze online cursus duurt 8 uur en kan je op eigen tijd en tempo volgen, gewoon thuis vanaf de bank. Je hebt alleen een computer/laptop of tablet nodig met internet/wifi. Vragen aan de docent (orthopedagoog) kunnen worden gesteld via de chatfunctie in de online leeromgeving en worden wekelijks beantwoord.


Kosten

Na aanschaf van de cursus wordt de cursist binnen 2 werkdagen toegevoegd aan de online leer-omgeving. De prijs van deze scholing is  119,95. Dit is inclusief certificaat en 1 jaar lang toegang tot de online leeromgeving. Na 1 jaar vervalt de toegang tot de online leeromgeving automatisch.


Wel aanmelden maar nog niet betalen?

Wil jij jouw pedagogisch medewerkers aanmelden maar ben jij niet degene die de betalingen uitvoert? Klik dan op onderstaande knop om de medewerkers alvast vrijblijvend aan te melden. Wij nemen dan contact met je op over het betalen van de factuur. Alleen door het tijdig aanmelden van pedagogisch medewerkers via dit formulier (of door direct af te rekenen) kun je gebruik maken van de lopende kortingen.