E-learning: De 4 Pedagogische Basisdoelen

 • Een duidelijke beschrijving van de 4 pedagogische basisdoelen voor de kinderopvang zoals die zijn opgesteld door prof. Riksen- Walraven.
 • E-learning: gewoon online te volgen op eigen tijd en tempo, dus geen online klaslokaal.
 • 3,5 uur theorie, verdeeld over het afwisselend kijken van video’s, het lezen van artikelen, het maken van een kennisquiz en het uitvoeren van een (reflectie)opdracht.
 • Goede voorbereiding op GGD-inspecties, waar regelmatig gevraagd wordt naar het in de praktijk brengen van de 4 pedagogische basisdoelen.
 • Zeer geschikt voor iedereen die haar geheugen weer even wil opfrissen en op haar CV wil laten zien dat zij een scholing heeft gevolgd op het gebied van de 4 pedagogische basisdoelen.
 • Na afronding ontvang je het certificaat 'De 4 Pedagogische Basisdoelen' van Leerlijn Kinderopvang (NRTO keurmerk).

Een fijne leeromgeving

Een duidelijke en overzichtelijke leeromgeving zonder poespas. 

Praktisch toepasbaar

Voortdurende vertaalslag van theorie naar praktijk, zodat je er echt wat aan hebt.

losse cursussen pedagogisch

Goed voor je CV

Deze cursus staat goed op je CV en geeft een boost aan je pedagogische kwaliteit.

Op eigen tijd en tempo

Je hebt altijd en overal toegang tot de online leeromgeving.

Toegankelijke prijs

Een kwalitatief zeer goede online scholing voor een aantrekkelijke prijs.

Kwaliteit voorop

De cursus valt onder het NRTO keurmerk en is geschreven door een ervaren orthopedagoog.

Waarom is deze e-learning belangrijk?

Deze cursus hoort thuis in de toolkit van elke pedagogisch professional in de kinderopvang en gastouderopvang. Door de praktische inzichten en concrete tools die de cursus biedt, ben je als pedagogisch professional na het volgen van deze e-learning in staat om een veilige, ondersteunende omgeving te creëren waarin kinderen zich emotioneel, persoonlijk, en sociaal kunnen ontwikkelen. Niet alleen versterkt de cursus de professionele vaardigheden van de pedagogisch professional, het dient ook als een krachtige ondersteuning tijdens GGD-inspecties, waardoor je de hoogste kwaliteitsnormen in de kinderopvang kunt handhaven en kunt toelichten hoe je dat doet. Met deze cursus Investeer je in de pedagogische kwaliteit en draag bij aan de toekomstige welzijn van de kinderen die aan jouw/jullie zorg zijn toevertrouwd.

Wij zijn van mening dat iedere pedagogisch professional direct in enkele zinnen moet kunnen uitleggen hoe zij werkt met de vier pedagogische basisdoelen en hoe dat zichtbaar is in haar dagelijkse werk. En dat is precies wat de pedagogisch professional kan na het volgen van deze online scholing.

€ 39,95

E-learning De 4 Pedagogische Basisdoelen

 • 1 jaar toegang tot de online leeromgeving
 • 3,5 uur studiebelasting
 • Met certificaat na afronding van de e-learning
 • Altijd en overal toegang tot de modules

De modules in deze cursus

Module 1

In module 1 bespreken we het eerste Pedagogische Basisdoel: Emotionele Veiligheid. Je leert wat emotionele veiligheid precies is en hoe je dit kunt bieden aan de kinderen die jij opvangt. Je krijgt praktische tips en voorbeelden van emotionele veiligheid die je kunt herkennen in de praktijk. Ook ga je oefenen met het in de praktijk brengen van dit pedagogische basisdoel en je leert hoe je aan de GGD inspecteur kunt uitleggen hoe jij dit toepast tijdens je werk.


Module 2

In module 2 bespreken we het tweede Pedagogische Basisdoel: Persoonlijke Competentie. Je leert wat persoonlijke competentie is en hoe jij de kinderen die jij opvangt kunt ondersteunen op dit gebied. Je krijgt praktische tips en voorbeelden van persoonlijke competentie, zodat je ze kunt herkennen en beschrijven wanneer hiernaar wordt gevraagd, bijvoorbeeld door de GGD inspecteur. Ook ga je oefenen met het in de praktijk brengen van dit tweede basisdoel.


Module 3

In module 3 bespreken we het derde Pedagogische Basisdoel: Sociale Competentie. Je leert wat sociale competentie is en hoe jij de kinderen die jij opvangt kunt begeleiden op dit gebied. Naast praktische tips krijg je ook voorbeelden van sociale competentie die je kunt herkennen in de praktijk. Door te oefenen in de praktijk en hierop te reflecteren krijg je dit basisdoel echt goed onder de knie en kan je hierover vertellen tijdens een GGD-inspectie, wanneer hiernaar gevraagd wordt.


Module 4

In module 4 bespreken we het vierde Pedagogische Basisdoel: Normen en Waarden. Je leert hoe normen en waarden ene rol spelen in de dagelijkse opvangpraktijk en hoe jij dit kunt toepassen in je werk. Je krijgt voorbeelden aangereikt en praktische tips die je helpen om het hebben van normen en waarden te stimuleren. Je gaat oefenen in de praktijk en leert hoe je aan de GGD inspecteur kunt uitleggen hoe jij hiermee aan de slag bent tijdens het werk. 


Leerdoelen van deze e-learning

Na het volgen van deze cursus:

 • Weet je wat de vier pedagogische basisdoelen zijn en kun je ze van elkaar onderscheiden.
 • Kun je helder beschrijven hoe jij de vier pedagogische basisdoelen in de praktijk brengt.

 • Ken je praktische voorbeelden van de verschillende pedagogische basisdoelen en kun je deze inzetten naar handelingsgerichte acties in de praktijk.

 • Ben je je weer bewust van het werken volgens de vier pedagogische basisdoelen tijdens jouw dagelijkse opvang van de kinderen.


  Deze cursisten gingen je voor...

  Krachtige cursus

  Het is een kort maar krachtige cursus met veel relevante informatie waar ik veel van heb geleerd. Ik ben door deze cursus meer bewust geworden van mijn communicatie met kinderen. Ik ben deze cursus gaan volgen om mijn basiskennis  op te frissen en dat is zeker gelukt! 

  Fatima - Gastouder 

  Duidelijk uitgelegd 

  Duidelijk uitgelegde cursus waarmee je de vertaalslag van de theorie naar de praktijk maakt. Ik ben meer bewust geworden van de basisdoelen in de praktijk en hoe ik hiermee te werk kan gaan. Er worden veel praktische tips in de cursus besproken die erg nuttig zijn in de praktijk!

  Talitha - Pedagogisch Medewerker

  Goede communicatie

  Een cursus die iedere PM'er zou moeten volgen. De cursus is duidelijk uitgelegd, informatie waar je in de praktijk echt wat mee kan. Leerlijn Kinderopvang is goed te bereiken, zowel via de mail en telefoon. Je krijgt snel reactie en de orthopedagoog is bereikbaar voor inhoudeliijke vragen. 

  Wilma -  Calimero 
  € 39,95

  E-learning De 4 Pedagogische Basisdoelen

  • 1 jaar toegang tot de online leeromgeving
  • 3,5 uur studiebelasting
  • Met certificaat na afronding van de e-learning
  • Altijd en overal toegang tot de modules

  Praktische informatie

  Doelgroep

  Deze scholing is speciaal ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers, gastouders en nanny’s die kinderen van 0-4 jaar opvangen. 


  Je kunt deze cursus volgen wanneer je MBO niveau 2 of hoger hebt afgerond. Het niveau van deze cursus is MBO niveau 4. 

  Certificaat

  Na voldoende afronding van de scholing ontvang je het certificaat ‘4 Pedagogische Basisdoelen’ van de Leerlijn Kinderopvang. Voldoende afronding betekent dat er 100% online leeractiviteit wordt behaald en een voldoende op de eindtoets (1 herkansing mogelijk). Op deze cursus zijn geen vrijstellingen van toepassing.

  Studiebelasting

  Deze online cursus duurt 3,5 uur en kan je op eigen tijd en tempo volgen, gewoon thuis vanaf de bank. Je hebt alleen een computer/laptop of tablet nodig met internet/wifi. Vragen aan de docent (orthopedagoog) kunnen worden gesteld via de chatfunctie in de online leeromgeving en worden wekelijks beantwoord.

  Prijs

  Na aanschaf van de cursus wordt de cursist binnen 2 werkdagen toegevoegd aan de online leeromgeving. De prijs van deze scholing is €39,95. Dit is inclusief certificaat en 1 jaar lang toegang tot de online leeromgeving. 


  Na 1 jaar vervalt de toegang tot de online leeromgeving automatisch. 

  Profess​​​​i​​​​o​​​​neel, betrouwba​​​​ar en persoonlijk

  Wil je professionele online scholing voor jouw pedagogisch professionals? En zoek je daarbij naar een samenwerkingspartner die snel reageert, met je mee denkt en waarbij kwaliteit van A tot Z centraal staat? Bij ons kun je rekenen op:

  • Kwalitatief zeer hoog aangeschreven online scholingsmogelijkheden, zowel losse cursussen als permanente educatie.
  • Online scholing met het kwaliteitskeurmerk van de Nederlandse Raad voor Training en Onderwijs (NRTO). 
  • Een persoonlijk certificaat op naam na afronding van de scholingsmodule. 
  • Rechtstreeks contact met een vaste contactpersoon, scherpe tarieven en nét dat extra beetje voor jou als trouwe klant. 
  € 39,95

  E-learning De 4 Pedagogische Basisdoelen

  • 1 jaar toegang tot de online leeromgeving
  • 4 uur studiebelasting
  • Met certificaat na afronding van de e-learning
  • Altijd en overal toegang tot de modules