De 4 Pedagogische Basisdoelen 

In de wet Kinderopvang worden vier pedagogische basisdoelen omschreven. Deze zijn opgesteld door prof. J.M.A. Riksen-Walraven. Ken jij ze allemaal?

In deze cursus worden de vier pedagogische basisdoelen één voor één behandeld. We bespreken waar ze voor staan en natuurlijk ook hoe je ze kunt toepassen in jouw dagelijkse opvang-praktijk. Waarschijnlijk handel je onbewust al wel volgens deze vier pedagogische basisdoelen. Toch is het belangrijk om je bewust te worden van wát je precies doet wanneer je elke dag hoge kwaliteit kinderopvang biedt. 

Dat komt ook van pas bij GGD-inspecties, waarbij je vaak bevraagd wordt op hoe jij deze pedagogische doelen in de praktijk brengt. Deze cursus is een leuke eerste introductie op online leren en is een goede opfrisser voor alle pedagogisch professionals in de kinderopvang.

De vele voordelen van online leren

01
Geen vervanging nodig voor de dagen dat jij niet op de groep aan het werk bent: de cursus kan op eigen tijd en tempo gevolgd worden.
02
De lesstof wordt op verschillende manieren aangereikt, d.m.v. video's, quizzes, een persoonlijk werkboek en leeswerk. Daardoor kun je de stof extra goed tot je nemen. 
03

Geen reistijd, geen files, geen verloren tijd tijdens fysieke lesdagen, maar concreet en snel leren wat je wilt leren. Het werken aan persoonlijke ontwikkeling werkt als een motivator.

  04

  Door verschillende trainingsmethodes is online trainen net zo interactief als klassikaal trainen. Met onze praktijkgerichte methode kunnen de geleerde vaardigheden direct toegepast worden.

  Ga jij ook aan de slag met de e-learning?

  Na het volgen van deze training is de Pedagogisch Medewerker weer helemaal up to date als het gaat om de 4 Pedagogische Basisdoelen!

  Leerdoelen 'De 4 Pedagogische Basisdoelen'

  • Pedagogisch professionals weten wat de vier pedagogische basisdoelen en kunnen deze onderscheiden van elkaar.
  • Pedagogisch professionals weten hoe en waarom de vier pedagogische basisdoelen zijn opgesteld .
  • Pedagogisch professionals weten hoe ze kunnen bijdragen aan het behalen van de pedagogische basisdoelen.
  • Pedagogische professionals kunnen helder beschrijven hoe ze de vier pedagogische basisdoelen in de dagelijkse opvang-praktijk brengen.

  Meld je (personeel) nu aan voor deze cursus!

  Praktische informatie

  Doelgroep

  Deze scholing is speciaal ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers, gastouders en nanny’s die kinderen van 0-4 jaar opvangen. 


  Je kunt deze cursus volgen wanneer je MBO niveau 2 of hoger hebt afgerond. Het niveau van deze cursus is MBO niveau 4. 

  Certificaat

  Na voldoende afronding van de scholing ontvang je het certificaat ‘4 Pedagogische Basisdoelen’ van de Leerlijn Kinderopvang.

  Voldoende afronding betekent dat er 100% online leeractiviteit wordt behaald en een voldoende op de eindtoets (1 herkansing mogelijk). Op deze cursus zijn geen vrijstellingen van toepassing.

  Studiebelasting

  Deze online cursus duurt 3 uur en kan je op eigen tijd en tempo volgen, gewoon thuis vanaf de bank. Je hebt alleen een computer/laptop of tablet nodig met internet/wifi. Vragen aan de docent (orthopedagoog) kunnen worden gesteld via de chatfunctie in de online leeromgeving en worden wekelijks beantwoord.

  Kosten en toegang

  Na aanschaf van de cursus wordt de cursist binnen 2 werkdagen toegevoegd aan de online leeromgeving. De prijs van deze scholing is  39,95. Dit is inclusief certificaat en 1 jaar lang toegang tot de online leeromgeving. Na 1 jaar vervalt de toegang tot de online leeromgeving automatisch. Heb je de cursus niet op tijd afgerond dan kun je met korting opnieuw toegang aanschaffen.

  Wel aanmelden maar nog niet betalen?

  Wil jij jouw pedagogisch medewerkers aanmelden maar ben jij niet degene die de betalingen uitvoert? Klik dan op onderstaande knop om de medewerkers alvast vrijblijvend aan te melden. Wij nemen dan contact met je op over het betalen van de factuur. Alleen door het tijdig aanmelden van pedagogisch medewerkers via dit formulier (of door direct af te rekenen) kun je gebruik maken van de lopende kortingen.