online-scholing-pedagogisch-medewerkers

E-learning: Veilige Gehechtheid 

Ben jij als Pedagogisch Professional werkzaam in de kinderopvang en gastouderopvang? En wil je je graag specialiseren op het gebied van Veilige Gehechtheid? Dan is deze online scholing echt iets voor jou:

 • 7 uur online scholing over Veilige Gehechtheid, verdeeld over 4 modules.
 • Diepgaande maar praktisch toe te passen kennis over gehechtheid in de kinderopvang en gastouderopvang.
 • Geen dure en saaie training op locatie, maar gewoon thuis, op eigen tijd en tempo te volgen.
 • Na afronding ontvang je het certificaat 'Veilige Gehechtheid' van Leerlijn Kinderopvang (NRTO keurmerk).

4 inhoudelijke modules

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Module 1
Wat is Veilige Gehechtheid?

In deze module bespreken we uitgebreid wat gehechtheid precies is en welke verschillende veilige en onveilige gehechtheidsstijlen er zijn. We nemen je mee in de wereld van het 'interne werkmodel' en hoe dit interne werkmodel van invloed is op de wereld van jonge kinderen. Na het volgen van deze module kijk je met andere ogen naar het (soms onvoorspelbare of onverklaarbare) gedrag van jonge kinderen.

Ms. Nameless
Add Your Stars
Module 2
Bouwstenen van Gehechtheid
In deze module gaan we dieper in op de verschillende bouwstenen van Gehechtheid. Je leert wat een kind in welke fase van zijn of haar ontwikkeling aan ontwikkelingsstappen te maken heeft, en ook wat er gebeurt als die stappen niet volledig worden gezet. Het bouwstenenmodel helpt je om gehechtheid bij jonge kinderen concreet en praktisch te bekijken.
Ms. Nameless
Add Your Stars
Module 3
Gehechtheid in de praktijk
In deze module krijg je uitleg over een signalenlijst voor gehechtheid en hoe jij deze kunt gebruiken om de gehechtheid van een jong kind bij jou op de opvang in kaart te brengen. Je leert in deze module praktische handvatten om goed zicht te krijgen op de gehechtheid van de verschillende kinderen. 
Ms. Nameless
Add Your Stars
Module 4
Hechtingsgericht werken
In de laatste module gaan we dieper in op het in gesprek gaan met ouders en collega's over de gehechtheid van een kind. Je leert hoe je eventuele zorgen kunt bespreken en welke externe ondersteuning eventueel beschikbaar is.
Ms. Nameless
Add Your Stars

Leerdoelen van deze online scholing

  Na het volgen van de e-learning Veilige Gehechtheid beschik jij over de volgende kennis en/of vaardigheden: 


  • Je weet wat gehechtheid is en kunt bij kinderen herkennen welke gehechtheidsstijl zij hebben.
  • Je kent de cirkel van gehechtheid en kunt dit model gebruiken in gesprekken met collega’s en ouders.
  • Je begrijpt hoe opgedane ervaringen in de eerste levensjaren (en op de opvang) van grote invloed zijn op het leven als volwassene.
  • Je weet hoe je met behulp van een signalenlijst de gehechtheidsrelatie in kaart kunt brengen bij een kind op de opvang.
  • Je kunt in gesprek gaan met ouders over de gehechtheidsrelatie van hun kind.
  • Je hebt concrete handvatten gekregen om hechtingsgericht werken toe te passen in de (kinderopvang)praktijk.

Praktische informatie

Doelgroep

Deze scholing is speciaal ontwikkeld voor: pedagogisch medewerkers, gastouders en nanny’s die kinderen van 0-4 jaar opvangen. 


Je kunt deze cursus volgen wanneer je MBO niveau 2 of hoger hebt afgerond. Het niveau van deze cursus is MBO niveau 4. 

Certificaat

Na voldoende afronding van de scholing ontvang je het certificaat ‘Veilige Gehechtheid’ van de Leerlijn Kinderopvang.

Voldoende afronding betekent dat er 100% online leeractiviteit wordt behaald en een voldoende op de eindtoets (1 herkansing mogelijk). Op deze cursus zijn geen vrijstellingen van toepassing.

Studiebelasting

Deze online cursus duurt 7/8 uur en kan je op eigen tijd en tempo volgen, gewoon thuis vanaf de bank. Je hebt alleen een computer/laptop of tablet nodig met internet/wifi. Vragen aan de docent (orthopedagoog) kunnen worden gesteld via de chatfunctie in de online leeromgeving en worden wekelijks beantwoord.

Toegang en Prijs 

Na aanschaf krijgt de cursist binnen 2 werkdagen toegang tot de online leeromgeving. De prijs van deze scholing is €119,95, inclusief certificaat en 1 jaar lang toegang tot de online leeromgeving.  Na 1 jaar vervalt de toegang tot de online leeromgeving automatisch.
€ 119,95
€ 99,95

Nu met €20 korting aan te schaffen

Alleen in september en oktober is de cursus Veilige Gehechtheid aan te schaffen met maar liefst 20 euro korting per cursist. Ook de pedagogische kwaliteit van jouw gastouderopvang versterken? Maak dan nu gebruik van deze actie!

Hele duidelijke uitleg!

De cursus is duidelijk en makkelijk te volgen. Alles wordt duidelijk uitgelegd. Vooral de informatie over de bouwstenen van gehechtheid helpt mij in mijn dagelijkse werk. Ik zou deze cursus zeker aanraden aan andere pedagogisch professionals.
Maartje - Pedagogisch Medewerker 
Verfrissend en inhoudelijk
Ik vond de online scholing erg makkelijk te volgen, het programma is zeer gebruiksvriendelijk. De inhoud van de cursus is sterk, ik heb er veel van geleerd. In mijn werk ben ik nu alerter op signalen van onveilige gehechtheid en ik ga er eerder over in gesprek met collega's.
Leyla - Pedagogisch Medewerker

Veel nieuws geleerd!

Ik schrok er echt van toen ik in de cursus leerde dat maar 60% van de kinderen in Nederland veilig gehecht is. Dat moet echt beter. Door middel van deze cursus komt er echt meer aandacht voor en dat is wat mij betreft echt nodig! Ik raad deze cursus aan alle gastouders aan.
Marjo, Gastouder

De vele voordelen van online leren

01
Geen vervanging nodig voor de dagen dat jij niet op de groep aan het werk bent: de cursus kan op eigen tijd en tempo gevolgd worden.
02
De lesstof wordt op verschillende manieren aangereikt, d.m.v. video's, quizzes, een persoonlijk werkboek en leeswerk. Daardoor kun je de stof extra goed tot je nemen. 
03

Geen reistijd, geen files, geen verloren tijd tijdens fysieke lesdagen, maar concreet en snel leren wat je wilt leren. Het werken aan persoonlijke ontwikkeling werkt als een motivator.

  04

  Door verschillende trainingsmethodes is online trainen net zo interactief als klassikaal trainen. Met onze praktijkgerichte methode kunnen de geleerde vaardigheden direct toegepast worden.

  Professioneel, betrouwbaar en persoonlijk

  Wil je professionele online scholing voor jouw pedagogisch professionals? En zoek je daarbij naar een samenwerkingspartner die snel reageert, met je mee denkt en waarbij kwaliteit van A tot Z centraal staat? Bij ons kun je rekenen op:

  • Kwalitatief zeer hoog aangeschreven online scholingsmogelijkheden, zowel losse cursussen als permanente educatie.
  • Online scholing met het kwaliteitskeurmerk van de Nederlandse Raad voor Training en Onderwijs (NRTO). 
  • Een persoonlijk certificaat op naam na afronding van de scholingsmodule. 
  • Rechtstreeks contact met een vaste contactpersoon, scherpe tarieven en nét dat extra beetje voor jou als trouwe klant. 
  € 119,95
  € 99,95

  Nu met €20 korting!

  Alleen in september en oktober is de cursus Veilige Gehechtheid aan te schaffen met maar liefst 20 euro korting per cursist. Ook de pedagogische kwaliteit van jouw gastouderopvang versterken? Maak dan nu gebruik van deze actie!