Veilige Gehechtheid

Als het goed is heb je de afgelopen jaren al het één en ander gehoord over gehechtheid en het belang van een gezonde sociaal emotionele ontwikkeling van baby’s en peuters. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor het opbouwen van een veilige gehechtheidsrelatie tussen een jong kind en minimaal 1 vertrouwde volwassene. Bij Leerlijn Kinderopvang zijn we gespecialiseerd in de sociaal-emotionele ontwikkeling van het jonge kind en kunnen we het niet vaak genoeg zeggen: de belangrijkste bouwstenen voor een gezond en positief leven worden al in de eerste kinderjaren gelegd.

Dat is een flink statement en natuurlijk zijn er ook nuances. Toch willen we je graag meenemen in de bijzondere wereld van gehechtheid en willen we je uitdagen om de gehechtheidsrelaties van kinderen op jouw groep eens extra te observeren. Na het volgen van deze cursus ben je helemaal up-to-date over de laatste ontwikkelingen op het gebied van gehechtheid en weet je precies wat het is en welke rol daarin voor jou als pedagogisch professional is weggelegd.

De vele voordelen van online leren

01
Geen vervanging nodig voor de dagen dat jij niet op de groep aan het werk bent: de cursus kan op eigen tijd en tempo gevolgd worden.
02
De lesstof wordt op verschillende manieren aangereikt, d.m.v. video's, quizzes, een persoonlijk werkboek en leeswerk. Daardoor kun je de stof extra goed tot je nemen. 
03

Geen reistijd, geen files, geen verloren tijd tijdens fysieke lesdagen, maar concreet en snel leren wat je wilt leren. Het werken aan persoonlijke ontwikkeling werkt als een motivator.

  04

  Door verschillende trainingsmethodes is online trainen net zo interactief als klassikaal trainen. Met onze praktijkgerichte methode kunnen de geleerde vaardigheden direct toegepast worden.

  Ga jij ook aan de slag met de e-learning?

  Na het volgen van deze training is de Pedagogisch Medewerker weer helemaal up to date als het gaat om Veilige Gehechtheid

  Leerdoelen Veilige Gehechtheid 

   Na het volgen van de cursus Veilige Gehechtheid beschik jij over de volgende kennis en/of vaardigheden: 


   • Je weet wat gehechtheid is en welke vormen van gehechtheid er zijn.
   • Je kent de cirkel van gehechtheid en kunt dit model gebruiken in gesprekken met collega’s en ouders.
   • Je begrijpt hoe opgedane ervaringen in de eerste levensjaren van grote invloed zijn op het leven als volwassene.
   • Je weet hoe jij signalen van een mogelijke onveilige gehechtheid kunt herkennen en beoordelen.
   • Je kunt in gesprek gaan met ouders over de gehechtheidsrelatie van hun kind.
   • Je hebt concrete handvatten gekregen om hechtingsgericht werken toe te passen in de praktijk.

  Meld je (personeel) nu aan voor de cursus Veilige Gehechtheid!

  Praktische informatie

  Doelgroep

  Deze scholing is speciaal ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers, gastouders en nanny’s die kinderen van 0-4 jaar opvangen. 


  Je kunt deze cursus volgen wanneer je MBO niveau 2 of hoger hebt afgerond. Het niveau van deze cursus is MBO niveau 4. 

  Certificaat

  Na voldoende afronding van de scholing ontvang je het certificaat ‘Veilige Gehechtheid’ van de Leerlijn Kinderopvang.

  Voldoende afronding betekent dat er 100% online leeractiviteit wordt behaald en een voldoende op de eindtoets (1 herkansing mogelijk). Op deze cursus zijn geen vrijstellingen van toepassing.

  Studiebelasting

  Deze online cursus duurt 7/8 uur en kan je op eigen tijd en tempo volgen, gewoon thuis vanaf de bank. Je hebt alleen een computer/laptop of tablet nodig met internet/wifi. Vragen aan de docent (orthopedagoog) kunnen worden gesteld via de chatfunctie in de online leeromgeving en worden wekelijks beantwoord.

  Kosten en toegang

  Na aanschaf van de cursus wordt de cursist binnen 2 werkdagen toegevoegd aan de online leeromgeving. De prijs van deze scholing is €119,95.  Dit is inclusief certificaat en 1 jaar lang toegang tot de online leeromgeving.  Na 1 jaar vervalt de toegang tot de online leeromgeving automatisch. Heb je de cursus niet op tijd afgerond dan kun je met korting opnieuw toegang aanschaffen.

  Wel aanmelden maar nog niet betalen?

  Wil jij jouw pedagogisch medewerkers aanmelden maar ben jij niet degene die de betalingen uitvoert? Klik dan op onderstaande knop om de medewerkers alvast vrijblijvend aan te melden. Wij nemen dan contact met je op over het betalen van de factuur. Alleen door het tijdig aanmelden van pedagogisch medewerkers via dit formulier (of door direct af te rekenen) kun je gebruik maken van de lopende kortingen.