Pedagogisch Beleid in de Praktijk

Ieder kinderdagverblijf heeft er één: een pedagogisch beleidsplan. Hierin wordt beschreven wat de organisatie belangrijk vindt op het gebied van pedagogiek en welke doelen zij nastreven in de opvangpraktijk. Het pedagogisch beleidsplan is een belangrijk document, maar in de praktijk staat het vaak te verstoffen in de kast (of ergens weggestopt in een digitaal mapje). Met deze cursus wordt het Pedagogisch Beleid omgezet naar een concreet en evalueerbaar handelingsplan voor de dagelijkse praktijk.

Aan het eind van deze scholing ben je als pedagogisch professional in staat om het theoretische beleid te vertalen naar concrete handelingsdoelen voor elke opvangdag. En dat is fijn, want het zorgt ervoor dat je weet waarvoor je je werk doet en het geeft sturing aan je pedagogisch handelen.

Waarom aan de slag met Pedagogisch Beleid?

01
Iedere organisatie heeft er 1, maar niet iedere medewerker is zich bewust van het Pedagogisch Beleid en de doelen die erin staan omschreven.
02
Door actief aan de slag te gaan met het Pedagogisch Beleid wordt iedere medewerker geattendeerd op de doelen van de kinderopvangorganisatie. Dit is een perfecte voorbereiding op GGD inspecties.
03

Het Pedagogisch Beleid is vaak een algemener document dat niet altijd perfect is toegespitst op de dagelijkse praktijk. Door middel van deze cursus wordt elke 3/6 maanden een concreet handelingsplan gemaakt.

04

Door samen met collega's aan de slag te gaan met het PB, wordt de samenwerking versterkt en gaan medewerkers samen in gesprek, waardoor de kwaliteit van de opvang versterkt wordt.

Ga jij ook aan de slag met de e-learning?

Na het volgen van de training hebben jullie een doelgericht handelingsplan waarmee jullie het Pedagogisch Beleid van de organisatie kunnen vertalen naar concrete acties in de dagelijkse praktijk. Door middel van het 'handelingsplan format' kan deze cursus steeds opnieuw gevolgd worden, waardoor je samen met je team elke 3 of 6 maanden actief evalueert en steeds weer nieuwe doelen opstelt. Daarmee blijft de kwaliteit in jullie opvangorganisatie van hoogstaand niveau, en wordt deze bovendien steeds beter!

Leerdoelen Pedagogisch Beleid 

Na het volgen van deze cursus:

  • Heb je kennisgenomen van het Pedagogisch Beleid van jouw organisatie.
  • Kun je de kern van het Pedagogisch Beleid in enkele korte zinnen samenvatten, bijvoorbeeld voor een GGD-inspectie.
  • Ben je in staat om eventuele benodigde aanpassingen van het Pedagogisch Beleid bespreekbaar te maken met je leidinggevende.
  • Heb je (samen met je directe collega's) het Pedagogisch Beleid vertaald naar een concreet handelingsplan voor op de werkvloer.
  • Werk je dagelijks met het Pedagogisch Beleid in je achterhoofd, waardoor de kwaliteit van de opvang en je werkplezier vergroot worden.

Meld je (personeel) nu aan voor de cursus Pedagogisch Beleid!

Praktische informatie

Doelgroep

Deze scholing is speciaal ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers, gastouders en nanny’s die kinderen van 0-12 jaar opvangen. Vanaf MBO niveau 2. Het niveau van deze cursus is MBO niveau 4. 

Certificaat

Na afronding van de scholing ontvang je het certificaat ‘Pedagogisch Beleid in de Praktijk’ van de Leerlijn Kinderopvang.

Voldoende afronding betekent dat alle pagina's zijn doorlopen en er 100% online leeractiviteit wordt behaald.

Voor deze cursus zijn geen vrijstellingen van toepassing. 

Studiebelasting

Deze online cursus duurt uur. De theoretische module (2 uur) kun je op eigen tijd en tempo volgen. De overleggen met collega's (in totaal 4 uur) kun je zelf inplannen.

Je hebt alleen een computer/laptop of tablet nodig met internet/wifi. Vragen aan de docent (orthopedagoog) kunnen worden gesteld via de chatfunctie in de online leeromgeving en worden wekelijks beantwoord.

Kosten en toegang

Na aanschaf van de cursus wordt de cursist binnen 2 werkdagen toegevoegd aan de online leeromgeving. De prijs van deze scholing is  119,95 per deelnemer. Dit is inclusief certificaat en 1 jaar lang toegang tot de online leeromgeving. Wil je deze cursus voor een grote groep medewerkers aanschaffen, dan is er een pakketprijs mogelijk. Stuur dan even een mailtje naar info@leerlijnkinderopvang.nl.

Wel aanmelden maar nog niet betalen?

Wil jij jouw pedagogisch medewerkers aanmelden maar ben jij niet degene die de betalingen uitvoert? Klik dan op onderstaande knop om de medewerkers alvast vrijblijvend aan te melden. Wij nemen dan contact met je op over het betalen van de factuur. Alleen door het tijdig aanmelden van pedagogisch medewerkers via dit formulier (of door direct af te rekenen) kun je gebruik maken van de lopende kortingen.