E-learning: Pedagogisch Beleid in de Praktijk

In deze e-learning ga je aan de slag met het Pedagogisch Beleid van jouw organisatie en leer je de visie en doelen van het kinderdagverblijf goed kennen.

 • Je gaat alleen of samen met je collega’s aan de slag om het Pedagogisch Beleid te vertalen naar een concreet handelingsplan dat elk half jaar geëvalueerd kan worden.
 • Na het volgen van deze e-learning kun je bij GGD inspecties goed uitleggen hoe jij het pedagogisch beleid dagelijks in de praktijk brengt.
 • 6 uur studiebelasting verdeeld over 2 uur theorie en 4 uur praktisch aan de slag.
 • Na afronding ontvang je het certificaat 'Pedagogisch Beleid in de Praktijk’ van Leerlijn Kinderopvang (NRTO keurmerk).

Een fijne leeromgeving

Een duidelijke en overzichtelijke leeromgeving zonder poespas. 

Praktisch toepasbaar

Voortdurende vertaalslag van theorie naar praktijk, zodat je er echt wat aan hebt.

losse cursussen pedagogisch

Goed voor je CV

Deze cursus staat goed op je CV en geeft een boost aan je pedagogische kwaliteit.

Op eigen tijd en tempo

Je hebt altijd en overal toegang tot de online leeromgeving.

Toegankelijke prijs

Een kwalitatief zeer goede online scholing voor een aantrekkelijke prijs.

Kwaliteit voorop

De cursus valt onder het NRTO keurmerk en is geschreven door een ervaren orthopedagoog.

€ 119,95

E-learning Pedagogisch Beleid in de praktijk

 • 1 jaar toegang tot de online leeromgeving
 • 6 uur studiebelasting
 • Met certificaat na afronding van de e-learning
 • Altijd en overal toegang tot de modules

Waarom is deze e-learning belangrijk?

Ieder kinderdagverblijf heeft er één: een pedagogisch beleidsplan. Hierin wordt beschreven wat de organisatie belangrijk vindt op het gebied van pedagogiek en welke doelen zij nastreven in de opvangpraktijk. Het pedagogisch beleidsplan is een belangrijk document, maar in de praktijk staat het vaak te verstoffen in de kast (of ergens weggestopt in een digitaal mapje). Met deze cursus wordt het Pedagogisch Beleid omgezet naar een concreet en evalueerbaar handelingsplan voor de dagelijkse praktijk. Aan het eind van deze scholing ben je als pedagogisch professional in staat om het theoretische beleid te vertalen naar concrete handelingsdoelen voor elke opvangdag. En dat is fijn, want het zorgt ervoor dat je weet waarvoor je je werk doet en het geeft sturing aan je pedagogisch handelen. Bovendien kun je na het volgen van deze e- learning bij GGD inspecties goed uitleggen hoe het pedagogisch beleid in de praktijk wordt gebracht.


Leerdoelen van deze e-learning

Na het volgen van deze cursus:

 • Heb je kennisgenomen van het Pedagogisch Beleid van jouw organisatie.
 • Kun je de kern van het Pedagogisch Beleid in enkele korte zinnen samenvatten, bijvoorbeeld voor een GGD-inspectie.
 • Ben je in staat om eventuele benodigde aanpassingen van het Pedagogisch Beleid bespreekbaar te maken met je leidinggevende.
 • Heb je (samen met je directe collega's) het Pedagogisch Beleid vertaald naar een concreet handelingsplan voor op de werkvloer.
 • Werk je dagelijks met het Pedagogisch Beleid in je achterhoofd, waardoor de kwaliteit van de opvang en je werkplezier vergroot worden.

Deze cursisten gingen je voor...

Krachtige cursus

Het is een kort maar krachtige cursus met veel relevante informatie waar ik veel van heb geleerd. Ik ben deze cursus gaan volgen om mijn basiskennis  op te frissen en dat is zeker gelukt! 

Fatima - Houder KDV 

Duidelijk uitgelegd 

Duidelijk uitgelegde cursus waarmee je de vertaalslag van de theorie naar de praktijk maakt. Ik ben meer bewust geworden van de basisdoelen in de praktijk en hoe ik hiermee te werk kan gaan. Er worden veel praktische tips in de cursus besproken die erg nuttig zijn in de praktijk!

Talitha - Pedagogisch Medewerker

Goede communicatie

Een cursus die iedere PM'er zou moeten volgen. De cursus is duidelijk uitgelegd, informatie waar je in de praktijk echt wat mee kan. Leerlijn Kinderopvang is goed te bereiken, zowel via de mail en telefoon. Je krijgt snel reactie en de orthopedagoog is bereikbaar voor inhoudeliijke vragen. 
Wilma -  Calimero 
€ 119,95

E-learning Pedagogisch Beleid in de praktijk

 • 1 jaar toegang tot de online leeromgeving
 • 6 uur studiebelasting
 • Met certificaat na afronding van de e-learning
 • Altijd en overal toegang tot de modules

Praktische informatie

Doelgroep

Deze scholing is speciaal ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers, gastouders en nanny’s die kinderen van 0-4 jaar opvangen. 


Je kunt deze cursus volgen wanneer je MBO niveau 2 of hoger hebt afgerond. Het niveau van deze cursus is MBO niveau 4. 

Certificaat

Na voldoende afronding van de scholing ontvang je het certificaat ‘4 Pedagogisch Beleid in de praktijk’ van Leerlijn Kinderopvang.

Voldoende afronding betekent dat er 100% online leeractiviteit wordt behaald en een voldoende op de eindtoets (1 herkansing mogelijk). Op deze cursus zijn geen vrijstellingen van toepassing.

Studiebelasting

Deze online cursus duurt 6 uur en kan je op eigen tijd en tempo volgen, gewoon thuis vanaf de bank. Je hebt alleen een computer/laptop of tablet nodig met internet/wifi. Vragen aan de docent (orthopedagoog) kunnen worden gesteld via de chatfunctie in de online leeromgeving en worden wekelijks beantwoord.


Prijs

Na aanschaf van de cursus wordt de cursist binnen 2 werkdagen toegevoegd aan de online leeromgeving. De prijs van deze scholing is €119,95. Dit is inclusief certificaat en 1 jaar lang toegang tot de online leeromgeving. 


Na 1 jaar vervalt de toegang tot de online leeromgeving automatisch. 

Professioneel, betrouwbaar en persoonlijk

Wil je professionele online scholing voor jouw pedagogisch professionals? En zoek je daarbij naar een samenwerkingspartner die snel reageert, met je mee denkt en waarbij kwaliteit van A tot Z centraal staat? Bij ons kun je rekenen op:

 • Kwalitatief zeer hoog aangeschreven online scholingsmogelijkheden, zowel losse cursussen als permanente educatie.
 • Online scholing met het kwaliteitskeurmerk van de Nederlandse Raad voor Training en Onderwijs (NRTO). 
 • Een persoonlijk certificaat op naam na afronding van de scholingsmodule. 
 • Rechtstreeks contact met een vaste contactpersoon, scherpe tarieven en nét dat extra beetje voor jou als trouwe klant. 
€ 119,95

E-learning Pedagogisch Beleid in de praktijk

 • 1 jaar toegang tot de online leeromgeving
 • 6 uur studiebelasting
 • Met certificaat na afronding van de e-learning
 • Altijd en overal toegang tot de modules