Wat onze klanten zeggen

Wij kunnen je natuurlijk vertellen wat de voordelen zijn van onze cursus en wat je er als pedagogisch medewerker of gastouder allemaal uit kan halen. Maar het is natuurlijk veel leuker en interessanter om te horen wat onze klanten vinden. Daarom vind je hier een greep uit de persoonlijke verhalen die we bij houders van kinderdagverblijven én bij pedagogisch medewerkers hebben opgehaald.

Veel meer tijd voor de baby's....

''Wij hebben veel medewerkers die al lange tijd meedraaien, en zij vonden het heel prettig dat door deze e-learning alles weer goed is opgefrist. Ook hebben we zeker nieuwe dingen geleerd. Bijvoorbeeld het basis-bevestigend dragen was iets wat wij allemaal nog niet deden. We zijn dat nu in de praktijk aan het oefenen en merken dat het zeker bij kleine baby’s heel fijn werkt. Ook maken we nu veel meer tijd vrij voor de baby’s. Voordat we deze training volgden gingen we na het geven van een fles snel weer door. Je wilt dan toch snel weer je collega’s helpen en hebt het gevoel dat je niks zit te doen met een baby op je schoot. Nu zijn we ons weer extra bewust van het feit dat juist die momenten zo belangrijk zijn voor een baby. Dus blijven we nu zeker nog een tijdje met de baby’s zitten om contact met ze te maken en even te spelen. Op de groep hebben we een extra grondbox aangeschaft, waardoor de baby’s meer bewegingsruimte hebben en op een veilige manier de wereld om hun heen kunnen ontdekken. De online leeromgeving was prettig en duidelijk.''

- Sandra Nagle, Houder Kinderopvang Ikke

Door corona hebben we deze nieuwe vorm van (online) leren ontdekt en we zijn daar erg enthousiast over. Het is mooi compact en er is geen verloren tijd, in tegenstelling tot bij fysieke bijeenkomsten.

Door de baby-training zijn we weer echt alert op het bewust contact maken met baby’s. Natuurlijk deden we dat al, maar door de training gaan we nu weer echt even bewust een paar minuten met een baby zitten, om echt contact te maken. Ook verschoon-momenten en het geven van een flesje zijn momenten waarop onze medewerkers nu weer echt de interactie aangaan met de baby’s. Bewustwording is het sleutelwoord!''

Herma Ruijsch - Houder KDV Ut Trepke

Thecla - vestigingsmanager: ik vond het een fijne training! Wat ik vooral merk is dat we ons nu meer afvragen hoe we onze dagindeling zo kunnen indelen dat we meer aandacht hebben voor de baby’s. We gaan daar ook met elkaar over in gesprek.


Ook maken we meer gebruik van (alledaagse) materialen, zoals luierdozen, om mee te spelen. Vooral met de dreumesjes op de groep kan je heel leuk aan de slag. De online leeromgeving was duidelijk en prettig.


Bart - houder KDV:  iedereen was erg enthousiast over de training en we zijn nu vrijwel allemaal IKK geschoold, bedankt!

Thecla en Bart, KDV Kids voor Kinderen
Sinds we de baby-training hebben gevolgd leeft het onderwerp weer enorm binnen het team. We zijn weer lekker opgefrist.


Het leuke is dat je de training individueel volgt en dat je daarna het gesprek met elkaar kunt aangaan: dit heb ik er uit gehaald, dit kunnen we nog anders doen.


Door het uitvoeren van de praktijkopdrachten observeren we elkaar en geven we meer feedback. Dit helpt in ieders leerproces. Het is heel fijn om er even zo diep op in te gaan en je echt bewust te worden van je contact met de baby's.


1 van de medewerkers die net bevallen was zei: 'oh wat leuk, ik kan dit ook thuis meteen toepassen, heel leerzaam!'.
Laura Senft, Houder KDV Enjoy!
De online training babyscholing is ons goed bevallen. Iedereen is zeer te spreken over de cursus en de pedagogisch medewerkers geven aan dat alles helder en duidelijk besproken wordt.


Deels is het herhaling van wat op de opleiding is geleerd, maar dat zorgt ervoor dat je in de praktijk weer echt even een stapje kunt zetten voor de baby’s. Het geeft ook weer nieuwe inzichten.


Deze manier van online leren heeft er bij ons voor gezorgd dat iedereen op zijn eigen tijd en tempo thuis de training kon volgen, en de prijs van de e-learning is ook heel voordelig t.o.v. fysieke trainingen.


De ouders hebben we op de hoogte gesteld via de oudercomissie en de nieuwsbrief, zij waren ook heel positief over ons besluit om nu al met de IKK-scholing bezig te zijn. Er is eigenlijk niets aan de training waar we niet enthousiast over waren!
Sabine Jannink - Houder KDV het Boerderijtje
'Meteen toe te passen'
Het is een fijne cursus om te volgen, de filmpjes ondersteunen en verduidelijken, met een heldere stem. Er is veel informatie, leuk en fijn om te lezen en meteen toe te passen in de praktijk. Duidelijke opdrachten om tijdens het werk helder te krijgen en deze juist in de opdrachten te plaatsen/te beschrijven.
Sabine - Pedagogisch Medewerker Kolleke
'Snelle communicatie'

De training heeft me weer meer bewust gemaakt van mijn eigen handelen in interactie met baby's.

Dit ontstond vooral door collega's te observeren en zelf te reflecteren op verschillende interactievaardigheden. De theorie was zowel herkenning als nieuwe informatie!

Angeliek - Pedagogisch medewerker Het Kinderpaleis 
'Fijne manier van werken'
Goede afwisseling en balans tussen tekst lezen, beeldmateriaal bekijken en opdrachten maken.


Fijne duidelijke cursus en ideaal om via e-learning te doen. Ik vond het op deze manier heel fijn werken.
Yvonne - Pedagogisch Medewerker KidsWorld

Samen de kwaliteit van de kinderopvang versterken!

Nu aanmelden
Geen verplichtingen!