Wat onze klanten zeggen

Wij kunnen je natuurlijk vertellen wat de voordelen zijn van onze cursus en wat je er als pedagogisch medewerker of gastouder allemaal uit kan halen. Maar het is natuurlijk veel leuker en interessanter om te horen wat onze klanten vinden. Daarom vind je hier een greep uit de persoonlijke verhalen die we bij houders van kinderdagverblijven én bij pedagogisch medewerkers hebben opgehaald.

Veel meer tijd voor de baby's....

''Wij hebben veel medewerkers die al lange tijd meedraaien, en zij vonden het heel prettig dat door deze e-learning alles weer goed is opgefrist. Ook hebben we zeker nieuwe dingen geleerd. Bijvoorbeeld het basis-bevestigend dragen was iets wat wij allemaal nog niet deden. We zijn dat nu in de praktijk aan het oefenen en merken dat het zeker bij kleine baby’s heel fijn werkt. Ook maken we nu veel meer tijd vrij voor de baby’s. Voordat we deze training volgden gingen we na het geven van een fles snel weer door. Je wilt dan toch snel weer je collega’s helpen en hebt het gevoel dat je niks zit te doen met een baby op je schoot. Nu zijn we ons weer extra bewust van het feit dat juist die momenten zo belangrijk zijn voor een baby. Dus blijven we nu zeker nog een tijdje met de baby’s zitten om contact met ze te maken en even te spelen. Op de groep hebben we een extra grondbox aangeschaft, waardoor de baby’s meer bewegingsruimte hebben en op een veilige manier de wereld om hun heen kunnen ontdekken. De online leeromgeving was prettig en duidelijk.''

- Sandra Nagle, Houder Kinderopvang Ikke

Beter inlevingsvermogen

Mijn grootste inzicht is dat het eerste jaar van de baby, zo ontzettend wonderlijk is. Hoeveel een baby leert en begrijpt en aanvoelt, dat had ik niet helemaal door. Een baby pikt alles op en dat kost ontzettend veel energie. Daarom is het niet gek als een baby soms minder lekker in zijn/haar velletje zit. Ik kan mij nu beter inleven en ik kan de baby zo beter ondersteunen in zijn/haar ontwikkeling.

Ik vond het prettig dat je op verschillende platformen kon werken, zoals een app op je telefoon of inloggen op je laptop. Alles liep netjes gelijk en ik heb geen een keer problemen gehad dat ik niet meer wist waar ik was gebleven of dat mijn werkboek het niet deed. Het werkboek vond ik erg duidelijk en in een juiste volgorde lopen. De afwisseling tussen de theorie en filmpjes vond ik ook prettig. De stof was overzichtelijk en niet te groot. De kennistoetsen tussen elke module door vond ik ook prettig ter overhoring. Ik wist waar ik beter op kon letten, zodat ik alle theorie goed onder de knie had. 

Ik heb deze cursus als heel fijn, duidelijk en overzichtelijk ervaren en ik zou de cursus zeker aanraden aan anderen die het ook fijn vinden om zelfstandig aan de slag te gaan.

- Laura, Pedagogisch Medewerker

Thecla - vestigingsmanager: ik vond het een fijne training! Wat ik vooral merk is dat we ons nu meer afvragen hoe we onze dagindeling zo kunnen indelen dat we meer aandacht hebben voor de baby’s. We gaan daar ook met elkaar over in gesprek.


Ook maken we meer gebruik van (alledaagse) materialen, zoals luierdozen, om mee te spelen. Vooral met de dreumesjes op de groep kan je heel leuk aan de slag. De online leeromgeving was duidelijk en prettig.


Bart - houder KDV:  iedereen was erg enthousiast over de training en we zijn nu vrijwel allemaal IKK geschoold, bedankt!
Thecla en Bart, KDV Kids voor Kinderen
Sinds we de baby-training hebben gevolgd leeft het onderwerp weer enorm binnen het team. We zijn weer lekker opgefrist.


Het leuke is dat je de training individueel volgt en dat je daarna het gesprek met elkaar kunt aangaan: dit heb ik er uit gehaald, dit kunnen we nog anders doen.


Door het uitvoeren van de praktijkopdrachten observeren we elkaar en geven we meer feedback. Dit helpt in ieders leerproces. Het is heel fijn om er even zo diep op in te gaan en je echt bewust te worden van je contact met de baby's.


1 van de medewerkers die net bevallen was zei: 'oh wat leuk, ik kan dit ook thuis meteen toepassen, heel leerzaam!'.
Laura Senft, Houder KDV Enjoy!
De online training babyscholing is ons goed bevallen. Iedereen is zeer te spreken over de cursus en de pedagogisch medewerkers geven aan dat alles helder en duidelijk besproken wordt.


Deels is het herhaling van wat op de opleiding is geleerd, maar dat zorgt ervoor dat je in de praktijk weer echt even een stapje kunt zetten voor de baby’s. Het geeft ook weer nieuwe inzichten. Deze manier van online leren heeft er bij ons voor gezorgd dat iedereen op zijn eigen tijd en tempo thuis de training kon volgen, en de prijs van de e-learning is ook heel voordelig t.o.v. fysieke trainingen.


Er is eigenlijk niets aan de training waar we niet enthousiast over waren!
Sabine Jannink - Houder KDV het Boerderijtje

Door corona hebben we deze nieuwe vorm van (online) leren ontdekt en we zijn daar erg enthousiast over. Het is mooi compact en er is geen verloren tijd, in tegenstelling tot bij fysieke bijeenkomsten.

Door de baby-training zijn we weer echt alert op het bewust contact maken met baby’s. Natuurlijk deden we dat al, maar door de training gaan we nu weer echt even bewust een paar minuten met een baby zitten, om echt contact te maken. Ook verschoon-momenten en het geven van een flesje zijn momenten waarop onze medewerkers nu weer echt de interactie aangaan met de baby’s. Bewustwording is het sleutelwoord!''

Herma Ruijsch - Houder KDV Ut Trepke

Afwisselend en leerzaam

In deze cursus leer je veel over het werken met baby’s. Vooral dat de basis is om goed in contact te zijn met een baby en hoe je dit kan doen. Daarnaast heb ik ook veel geleerd over het belang van het verschillende spel materiaal en de interactievaardigheden. De cursus biedt veel afwisseling tussen stukken tekst, filmpjes en praktijk opdrachten.Anne - Pedagogisch Medewerker

Vroegsignalering

Ik ben de cursus Vroegsignalering gaan volgen om meer inzicht te krijgen in wat normaal gedrag is en om meer handvaten te krijgen om met afwijkend gedrag om te gaan. Ik heb uit deze cursus geleerd dat het goed is om bewust te kijken naar gedrag, zowel naar binnen als naar buiten komend gedrag en alert te blijven op signalen. Tevens het vroegtijdig bespreken en erop inspringen was weer even een extra bewustwording!

Kari-Lotte - Pedagogisch Medewerker
Cursussen voor iedere pedagogisch professional
Cursussen voor iedere pedagogisch professional. De cursussen zijn duidelijk uitgelegd, informatie waar je in de praktijk echt wat mee kan. Leerlijn Kinderopvang is goed te bereiken, zowel via de mail en telefoon. Je krijgt snel reactie. De herinneringsmails waren handig en een stok achter de deur. W. -  Gastouderbureau Calimero 

Abonnement Leerlijn Kinderopvang

Het abonnement ervaar ik als zeer prettig. Het systeem ziet er heel overzichtelijk uit en doordat alle cursussen en modules zichtbaar en beschikbaar zijn kun je kiezen waar je op dat moment mee wilt werken maar ook dingen toch nog even teruglezen of erbij pakken.

De cursussen zelf, waarvan ik er al een aantal heb afgerond, zijn logisch opgebouwd met veel video's, wat het leren makkelijker maakt, en downloads om te printen of te bewaren voor een later moment. 

Ik ben zeer tevreden over het abonnement en Leerlijn Kinderopvang!

P. - Pedagogisch Medewerker

Bewustwording!

Ik ben deze cursus gaan volgen om mijzelf verder te ontwikkelen in het werken met de baby's, en omdat het per 2025 wettelijk verplicht is om deze cursus gevolgd en gehaald te hebben voor het werken op een kinderdagverblijf. 


Ik vond de cursus duidelijk, de vragen waren helder en in de filmpjes werd alles goed uitgelegd. Het was heel uitgebreid en je leert vooral meer over het babybrein.


Verder vond ik het werkboek ook een mooi systeem om in te werken. Het contact verliep via de mail, dit was prima. Je wordt een paar keer herinnert om de cursus te maken en als er vragen zijn dan kan je ze mailen. Via de mail krijg je snel antwoord.


N. - Pedagogisch Medewerker

Veel nieuwe inzichten

Ik ben deze cursus gaan volgen om mijn kennis en vaardigheden te verbreden zodat ik me nog meer kan ontwikkeling op het gebied van pedagogisch werk in de kinderopvang.


Mijn grootste inzicht ten aanzien van de cursus is hoe breed de kennis en vaardigheden zijn die je kunt inzetten op een babygroep. Dat je op veel verschillende manier ook met de allerkleinsten kunt communiceren. 


De informatie was zeer uitgebreid en de vragen en opdrachten waren duidelijk. Ten slotte vond ik het vooral prettig dat ik regelmatig een reminder ontving. De emails waren netjes op tijd en de mogelijkheden voor contact waren duidelijk.


Sascha - Pedagogisch Medewerker
Voor onervaren en ervaren
Ik ben deze cursus gaan volgen omdat ik voornamelijk op de BSO werk, maar het super leuk vind om soms op een babygroep te staan. Ik vond het leuk om wat meer over baby's te leren en me er echt in te verdiepen. Ik merk dat ik nu veel beter weet hoe ik een baby moet verzorgen en wat voor activiteiten ik kan doen met een baby. Als ik nu op een babygroep sta merk ik dat ik met meer zelfvertrouwen aan het werk ben en dat ik het niet meer spannend vind. Ik raad de cursus aan omdat de cursus goed te volgen is voor mensen die al een lange tijd op een babygroep werken, maar voor mensen zoals ik met nog weinig ervaring van te voren is het ook heel goed volgbaar. Alles wordt heel goed uitgelegd en de vragen sluiten ook goed aan op het werk.

Danique - Pedagogisch Medewerker

Laagdrempelige cursus

Ik heb de cursus vroeg signalering gevolgd omdat ik mijn pedagogische kennis wilde uitbreiden. Ik heb geleerd dat je altijd goed naar kindjes moet blijven kijken en dat niet alle opvallende gedragingen meteen ook opvallen gedrag zijn. De cursus is duidelijk geschreven met goede uitleg en voorbeelden. Ik vind hem ook laagdrempelig. Het contact met Leerlijn Kinderopvang ervaar ik positief, altijd snelle reacties en oplossingen. 

H. - Pedagogisch Medewerker

Theoretische kennis is belangrijk!

Door middel van deze cursus ben ik me bewust geworden dat je in de praktijk veel kan leren, maar een stukje theoretische kennis toch wel fijn is.


De cursussen zijn erg duidelijk en afwisselend waardoor het gemakkelijk is om bij de les te blijven en het leren leuk en uitdagend maakt! M. - Gastouder
Eyeopener

Door het volgen van deze cursus ben ik bewust geworden van mezelf, mijn rol, mijn verantwoordelijkheid, mijn handelingen die ik onbewust uitvoer.


Maar vooral dat je de ontwikkeling, beleving en emoties van baby's niet moet onderschatten. Elke baby is een eigen en uniek persoon met specifieke talenten en gevoeligheden, hoe klein ze ook zijn. Een eyeopener!


Tessa - Pedagogisch Medewerker
€ 229,95

Wet IKK Babyscholing (E-learning)

  • 1 jaar toegang tot de online leeromgeving.
  • Inclusief begeleiding en beoordeling vanuit onze orthopedagogen.
  • Met wettelijk verplicht en CAO erkend IKK certificaat na afronding.
  • 21 uur: 16 uur theorie en 5 uur praktijk.
Nu aanschaffen
Zorg dat je op tijd geschoold bent!
Meteen toe te passen
Het is een fijne cursus om te volgen, de filmpjes ondersteunen en verduidelijken, met een heldere stem. Er is veel informatie, leuk en fijn om te lezen en meteen toe te passen in de praktijk. Duidelijke opdrachten om tijdens het werk helder te krijgen en deze juist in de opdrachten te plaatsen/te beschrijven.
Sabine - Pedagogisch Medewerker Kolleke
Snelle communicatie

De training heeft me weer meer bewust gemaakt van mijn eigen handelen in interactie met baby's.

Dit ontstond vooral door collega's te observeren en zelf te reflecteren op verschillende interactievaardigheden. De theorie was zowel herkenning als nieuwe informatie!

Angeliek - Pedagogisch medewerker Het Kinderpaleis 
Fijne manier van werken
Goede afwisseling en balans tussen tekst lezen, beeldmateriaal bekijken en opdrachten maken.


Fijne duidelijke cursus en ideaal om via e-learning te doen. Ik vond het op deze manier heel fijn werken.


Yvonne - Pedagogisch Medewerker KidsWorld

Samen de kwaliteit van de kinderopvang versterken!

Nu aanmelden
Geen verplichtingen!
Super goed opgezet!

Mijn grootste inzicht is dat je nog veel meer met de 6 interactie vaardigheden kunt dan dat ik voor de cursus wist. De cursus is erg leerzaam en er gaan ook zeker wat aanpassingen in mijn gastouderopvang komen. Ik heb het contact met Leerlijn Kinderopvang als heel prettig ervaren,. 

Door het volgen van deze cursus ben ik bewuster in mijn communicatie met kinderen.


D. - Gastouder  
Overzichtelijk en duidelijk

Ik ben deze cursus gaan volgen om meer verdieping in de wereld van een baby te krijgen en om mijn collega's beter te kunnen coachen, gezien ik ook pedagogisch coach ben. 

De cursus is overzichtelijk en duidelijk. Je kan herhalen op eigen tempo en ook de praktijkopdrachten zijn haalbaar en realistisch. Het contact met Leerlijn heb ik als fijn ervaren, de mails zijn duidelijk en zijn telefonisch goed bereikbaar.


N. - Pedagogisch medewerker  

Fijne manier om te leren

Door het volgen van deze cursus ben ik bewuster geworden tijdens het werken met baby's. Dingen inzetten, omgaan met baby. Niets is meer zomaar. Ik ben bewuster bezig. Mijn doelen heb ik gehaald maar kunnen altijd nog beter. Ik ben ontzettend blij met de vooruitgang die ik zelf heb geboekt. De cursus was duidelijk en overzichtelijk. Het lezen werd afgelost met keynote's die gepresenteerd werden. Dat maakte dat ik bij de les kon blijven.

D. - Pedagogisch Medewerker
Abonnement - permanente educatie

Ik ben heel blij met het abonnement!! Het is fijn dat de modules niet te lang zijn en er een duidelijke koppeling is van theorie, aan praktijk. De quiz aan het eind vind ik fijn. Ik ben iemand die veel waarde hecht aan de kwaliteit van mijn competenties en jullie modules zijn daar een goede opfrisser voor. Beau Visser. - Pedagogisch Medewerker  
Cursus: veilige gehechtheid 

Ik ben deze cursus gaan volgen omdat ik het onderwerp erg interessant vind. Mijn grootste inzicht naar aanleiding van deze cursus is dat achter bijna elk 'gedragsprobleem' wel een uitleg schuilt over hechtingsproblemen. Deze cursus verdiept je kennis over de ontwikkeling van het kind en kan je helpen om sommige situaties en/of problemen beter te begrijpen. 

Renee - Pedagogisch medewerker  

Bewustwording

Deze cursus heeft mij nog meer bewustzijn in mijn handelen gegeven. Het is zo'n belangrijk werk wat we doen. Wat ik heel wezenlijk vond was dat je helemaal moet vertalen en alle tijd mag hebben voor de verzorging. Eigenlijk doen wij heel veel al zoals in de cursus beschreven, maar dan op de automatische piloot. Het is heel fijn dat je je op deze manier zo bewust wordt van het belangrijke werk wat je mag doen.

Denise - Pedagogisch Medewerker

Meldcode Kindermishandeling

Ik wilde deze cursus volgen om verdieping te zoeken in wat te doen bij eventuele kindermishandeling. De cursus heeft goede inhoudelijke informatie en biedt veel, duidelijke voorbeelden. Ik heb geleerd dat ook bij kinderen waarbij het lijkt alsof er niet veel aan de hand lijkt te zijn er wel iets aan de hand kan zijn! Het contact verliep soepel en na het aanvragen van de cursus werd ik snel toegevoegd aan de online leeromgeving. 


Matthijs - Pedagogisch Medewerker

Cursus: vroegsignalering

Ik ben deze cursus gaan volgen omdat ik verdieping mistte wat betreft dit onderwerp.


Door middel van deze cursus heb ik mooie handvaten gekregen over hoe je te werk kunt gaan wanneer jij of je collega iets opvallends denkt te signaleren.


Na het afronden van de cursus heb je voor jezelf helder welke stappen je kunt ondernemen wanneer jij opvallend gedrag signaleert. 

Erica - Gastouder

Omgaan met Huilen

Ik heb meer inzicht over het omgaan met baby's en de cursus laat mij reflecteren op mijn eigen handelen.


Het huilen van een kindje hoeft niet altijd een reden hoeft te hebben, huilen is 'normaal' zonder dat je je hier als verzorger zelf schuldig over hoort te voelen.  


Door deze cursus kijk ik weer met een frisse blik naar hoe ik aan het werkt ben. Het geeft nieuwe inzichten in het werken met baby's.

P. - Pedagogisch Medewerker