Zorgen over de GGD inspectie?

Wordt jouw personeel ook onrustig als het gaat over de GGD inspectie? Vraag je jezelf ook wel eens af of de volgende onaangekondigde inspectie wel vlekkeloos zal verlopen? Zie je soms door de bomen het bos niet meer en bekruipt je regelmatig de gedachte: 'wat zijn er toch veel regels om aan te moeten voldoen'?  

Dat is niet gek...Van heel veel houders én pedagogisch medewerkers horen we regelmatig terug dat de onaangekondigde inspecties van de GGD veel stress opleveren. En dat is zonde, want de inspecties zijn een belangrijk instrument om de kwaliteit in de kinderopvang hoog te houden. In plaats van er tegenop te zien, zou het een moment kunnen zijn waarop je samen kunt kijken: waar zijn we al goed bezig en waar kunnen we nog op letten? Maar dan moet je er wel met vertrouwen naar uit kunnen kijken.


Er hangt namelijk veel af van zo'n inspectie. Bij punten die onvoldoende zijn wordt er gehandhaaft en dat kan zomaar gevolgen hebben voor je organisatie. Daarom willen we je graag helpen om voor jezelf helder te krijgen waar je allemaal aan moet voldoen, én waarom dit zo belangrijk is. Zodat je de inspecties kan gaan zien als een handig instrument voor het verbeteren van de kwaliteit. En zodat je personeel geen rode vlekken meer in hun nek krijgt wanneer jullie bespreken hoe het gaat met de pedagogische kwaliteit op de groep. 

Masterclass 'Een tevreden GGD inspecteur'

Meld je gratis aan voor onze masterclass waarin we bespreken:
  • Waar een GGD inspecteur allemaal op let.
  • Hoe je de pedagogische kwaliteit voor jezelf kunt beoordelen, ter voorbereiding op inspecties, en natuurlijk omdat dit heel belangrijk is voor de kinderen op de groep.
  • Op welke manier je jouw personeel kunt activeren om de pedagogische kwaliteit te versterken.


Je kunt je gratis aanmelden, na aanmelding kun je kiezen voor een datum waarop je de Masterclass wilt volgen.

Gratis aanmelden

Na het volgen van deze Masterclass...

Hoef je je geen zorgen meer te maken over onaangekondigde inspecties

Je krijgt handvatten, concrete tips en adviezen over hoe jij en je personeel kunnen zorgen dat jullie daar altijd op voorbereid zijn.

Weet je wat 'Pedagogische Kwaliteit' is en hoe dit beoordeeld wordt

Zodat je de kwaliteit op jouw groepen steeds naar een hogere standaard kan brengen.

Kun je met je personeel in gesprek over de pedagogische kwaliteit

Omdat je precies weet waar 'pedagogische kwaliteit' uit bestaat en hoe je dit kunt meten voor jezelf.

Weer helemaal up to date in slechts 1 uurtje van je tijd

We komen meteen to the point, bespreken wat je moet weten en doen dat op een manier zodat je na de masterclass een concreet en helder plan hebt.

Ik wil me aanmelden

Ontvang de (gratis) link naar de online leeromgeving per e-mail door op onderstaande knop te klikken en je e-mailadres achter te laten. Na aanmelding kies je een datum waarop je de Masterclass wilt volgen.

Succesverhalen van de vorige editie

Weer even op scherp...
Na het volgen van de masterclass was ik echt weer even op scherp gesteld: wat wist ik eigenlijk weinig over hoe de pedagogische kwaliteit precies beoordeeld wordt. Ik heb concrete punten gekregen waarmee ik aan de slag kan met mijn personeel.
Monique, houder KDV

Beter voorbereid...

GGD inspecties zijn belangrijk, maar ook altijd een spannend moment voor ons personeel. Met de input uit deze Masterclass kan ik ze gerust stellen, en tegelijkertijd ook activeren om nog een aantal belangrijke puntjes verder op de i te zetten.

Tessa, pedagogisch beleidsmedewerker

Leuk en gemakkelijk...

Ik vond het leuk om eens even op een heel andere manier naar mijn werk te kijken. Door vanuit de ogen van een kwaliteitsinspecteur / orthopedagoog naar de kwaliteit te kijken, ging ik heel andere dingen zien dan waar ik normaal mee bezig ben. Echt een fijne training.
Fatima, houder KDV