Babyscholing
03/04/2024
2 min

Zijn al jouw medewerkers al IKK gecertificeerd?

03/04/2024
2 min

Waarom je nu moet handelen als jouw medewerkers nog niet allemaal IKK geschoold zijn en hoe je dat simpel en snel kunt doen.

Online wet IKK Babyscholing in slechts 21 uur zonder begeleiding vanuit het kinderdagverblijf

Zoals je ongetwijfeld weet is het voor iedere pedagogisch medewerker die ‘wel eens’ met een 0 tot 1 jarige werkt verplicht om de IKK Babyscholing te volgen. Op 1-1-2025 moet iedereen het wet IKK certificaat behaald hebben. Hieronder lees je waarom je beter niet te lang meer kunt wachten met de aanmelding en hoe je het snel en simpel kunt regelen voor je personeel:

Nog maar een paar maanden de tijd om de cursus te volgen

Op 1-1-25 moet het felbegeerde wet IKK babyscholing certificaat door iedereen behaald zijn. In Nederland zijn meer dan 100.000 pedagogisch medewerkers. Veel daarvan hebben het certificaat al in hun bezit, maar er is ook nog een aanzienlijke groep die de cursus nog moet volgen, een beoordeling moet krijgen van een daartoe geschoolde orthopedagoog en een certificaat uitgereikt moet krijgen. Dat gaat ongetwijfeld druk opleveren als veel mensen tegelijkertijd in Q4 nog hun IKK Babyscholing gaan volgen. Zorg dus dat je personeel echt in Q2 start met de cursus, zodat ze hun scholing optijd kunnen afronden en er geen gaten vallen in januari volgend jaar.

Online IKK: leerzaam, kwalitatief en van deze tijd

We krijgen louter positieve reacties op de online IKK Babyscholing. Het werkt snel, overzichtelijk en duidelijk en cursisten behalen alle leerdoelen die zijn opgesteld in de wet IKK. Bovendien is het veel sneller te regelen dan een fysieke training, het kost veel minder tijd en ook financieel is een online Babyscholing veel aantrekkelijker. Wel een kwalitatief zeer goede babyscholing, maar geen onnodig hoge kosten, dat is wat we bieden met onze online cursus.

Geen begeleiding nodig vanuit het KDV

De pedagogisch medewerker heeft geen begeleiding nodig vanuit het kinderdagverblijf. Wij nemen het gehele traject van begin tot einde uit handen. We zorgen dat iedereen kan inloggen, zijn beschikbaar voor zowel technische als inhoudelijke vragen en regelen ook het certificeringstraject. Het enige dat we vanuit het kinderdagverblijf nodig hebben zijn een voornaam, achternaam en een e-mailadres van de cursist, wij regelen de rest!

Ideaal voor vaste krachten, maar ook voor invallers!

Niet alleen voor medewerkers die standaard op de babygroep staan is de online scholing ideaal, ook voor medewerkers die af en toe invallen is de e-learning super handig. Bij de babygroepen is het logisch, maar ook bij verticale groepen moet je straks altijd opletten dat iedere medewerker wettelijk bevoegd is om op deze groep te werken. Zorg dus dat al je personeel het IKK Babyscholing certificaat behaald heeft, ook als ze over het algemeen niet op een babygroep werken, maar slechts af en toe. Voor invallers is het ideaal dat ze niet op een locatie hoeven te komen voor de babyscholing, maar dat ze deze gewoon thuis op eigen tijd en tempo kunnen volgen.

Heb je vragen over de IKK Babyscholing of ben je inmiddels overtuigd van de noodzaak om je medewerkers te gaan aanmelden? We horen het graag! Neem contact met ons op via info@leerlijnkinderopvang of onze contactpagina


Categorieën