Abonnement

Permanente scholing voor Pedagogisch Professionals tegen een lage prijs,
speciaal voor de Kinderopvang.

Scholing standaard goed geregeld

 • Wil jij ouders verzekeren van hoge kwaliteit kinderopvang? En daarmee zorgen dat jouw groepen altijd goed gevuld blijven?
 • Wil jij loyaal personeel dat investeert in zichzelf en in jouw organisatie?
 • Wil jij de scholing van jouw medewerkers goed regelen, maar niet de hoofdprijs betalen (slechts €10-€15 per maand)?
 • Wil je dat je medewerkers zich ontwikkelen op de gebieden die voor hen en voor jouw organisatie relevant zijn?

Kies nu voor permanente online educatie

Voor 1, 3 of 5 jaar verzekerd van de beste scholing op het gebied van de kinderopvang.

Vrijblijvende offerte


Meer weten?

Loop jij hier ook tegenaan?

 • Ouders worden steeds mondiger en hebben steeds meer vragen over de pedagogische kwaliteit op de groep.
 • Door het grote personeelstekort in de kinderopvang wordt het steeds moeilijker om goed personeel te behouden.
 • Je vindt scholing belangrijk, maar er is zowel weinig tijd als budget om hierin te investeren.
 • Je hebt geen tijd om lang op zoek te gaan naar een scholing die voor iedereen geschikt is, waardoor er al langere tijd helemaal niks wordt geregeld.
cursus-meldcode-pedagogisch-kinderopvang

De oplossing...

 • Met een abonnement op de Leerlijn Kinderopvang is de oplossing binnen handbereik:
 • Een duidelijk scholingsprogramma gericht op de belangrijkste speerpunten van jonge kind-ontwikkeling, speciaal gericht op de kinderopvang.
 • Personeel voelt zich gewaardeerd doordat er altijd doorlopende scholing mogelijk is die aansluit op hun eigen wensen en behoeften.
 • Permanente educatiemogelijkheden voor de prijs van nog niet 1 fysieke scholing per medewerker.
 • Jij houdt tijd over om je te focussen op het laten groeien van je organisatie.
Vrijblijvend offerte aanvragen
Een offerte aanvragen is vrijblijvend en verplicht je nog tot niets

Vrijblijvende offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek hoe simpel en betaalbaar het is om jouw personeel permanent te voorzien van kwalitatieve scholing.


Zo ziet een lidmaatschap eruit

Bekijk de video hiernaast om te zien hoe de online leeromgeving eruit ziet en wat permanente educatie voor jouw organisatie kan betekenen.

Thema's en modules

Het lidmaatschap bestaat uit overkoepelende thema's. Binnen die thema's werken we met verschillende modules, die allen 1 tot 3 uur duren.

Thema's 2023-2024:

 • De 6 interactievaardigheden (met peuters)
 • Meldcode Kindermishandeling
 • Emoties bij jonge kinderen
 • Pedagogisch Beleid
 • Veilige Gehechtheid
 • Pedagogische Basisdoelen
 • Vroeg-signalering van afwijkend gedrag
 • Omgaan met afwijkend gedrag (druk; teruggetrokken; trauma-gerelateerd)


Onder deze thema's vallen 27 modules, bestaande uit artikelen, quizzes, oefenopdrachten, keynotes en video's. Ieder kwartaal worden er modules toegevoegd en elk jaar komen er nieuwe thema's bij, afhankelijk van de behoefte vanuit de kinderopvangpraktijk.


Wil je meer weten over de verschillende modules? Download dan onze informatiebrochure.

abonnement-leerlijn

Zo werkt het:

cursus-meldcode-pedagogisch-kinderopvang

1. Vrijblijvende offerte

 • Allereerst vraag je vrijblijvend een offerte aan voor jouw medewerkers.
 • Je kunt aangeven voor hoeveel medewerkers je een lidmaatschap op het abonnement wilt aanvragen. Hoe langer je lidmaatschap, hoe voordeliger het is.
 • De meeste kinderdagverblijven kiezen voor een lidmaatschap van 3 jaar.
 • Gaat iemand in de tussentijd uit dienst? Dan is het lidmaatschap kosteloos overdraagbaar naar een andere medewerker. De licenties zijn dus vrij op naam.
Nu aanvragen
Een offerte aanvragen is vrijblijvend en verplicht je nog tot niets

2. Toegang tot de online leeromgeving

 • Nadat je gekozen hebt voor een abonnementsduur en het aantal licenties, krijgen de door jou aangewezen pedagogisch medewerkers toegang tot onze online leeromgeving.
 • Deze online leeromgeving bevat meer dan 25 modules aan online scholing op het gebied van interacties met peuters, de ontwikkeling van peuters, werken met en signaleren volgens de Meldcode Kindermishandeling, omgaan met huilen, het signaleren van druk, teruggetrokken en trauma-gerelateerd gedrag en nog veel meer.
 • Medewerkers kunnen zelf kiezen welke scholingsmodules ze volgen, of je kunt samen met je medewerkers bepalen welke modules zij gaan volgen. Iedere module wordt afgerond met een kennisquiz en een certificaat.

3. Permanente educatie geregeld!

 • Met het abonnement op de Leerlijn Kinderopvang is al jouw personeel verzekerd van ruim 60 uur aan diverse online leermodules, welke bovendien regelmatig aangevuld en ge-upgrade worden.
 • De leermodules bestaan uit video's, artikelen, filmpjes, kennisquizzen en opdrachten en zijn direct gebaseerd op het werken in de kinderopvang-praktijk.
 • De leermodules worden geschreven door WO-opgeleide orthopedagogen die zelf ook ervaring hebben met het werken in de kinderopvang.
 • Onze scholingen hebben het NRTO-keurmerk, wat betekent dat zij kwalitatief gezien aan de hoogste eisen voldoen volgens de Nederlandse Raad voor Training en Onderwijs.
 • Jouw medewerkers kunnen op hun eigen tijd en tempo aan de slag met de leermodules en jij houdt tijd over voor andere belangrijke zaken. Een echte win-win dus!
Nu aanvragen

Waarom kiezen voor een lidmaatschap?

abonnement-leerlijn

Flexibiliteit

De dagelijkse werkzaamheden binnen een kinderdagverblijf zijn veelomvattend en vragen veel aandacht. Met ons online platform kunnen de pedagogisch medewerkers leren op hun eigen tempo en op momenten die hen het beste uitkomen. Geen gedoe meer met het plannen van gezamenlijke trainingssessies, geen dure trainingen op locatie, maar concreet en efficiënt leren wat nodig is.
abonnement-leerlijn

Gevarieerde lesstof

Ons uitgebreide abonnement omvat een diverse selectie van modules die gericht zijn op allerlei verschillende aspecten van kinderopvang en jonge kind ontwikkeling. Of een medewerker nu meer wil leren over het signaleren en bespreekbaar maken van afwijkend gedrag, of juist meer wil weten over de ontwikkeling van peuters, we hebben voor iedere medewerker meerdere geschikte modules klaar staan!
abonnement-leerlijn

Professionele scholing

Onze leermodules zijn allen geschreven door orthopedagogen die (post)master opgeleid zijn op het gebied van jonge kind-ontwikkeling, en die bovendien zelf ervaring hebben opgedaan met het werken in de kinderopvang. De kennis wordt op een toegankelijke en aansprekende manier gedeeld, waardoor pedagogisch medewerkers zich erkend voelen in hun werk en het geleerde direct kunnen toepassen in de praktijk.
abonnement-leerlijn

Afwisselende lesstof

Ons platform maakt gebruik van diverse leermethodieken, zoals video’s, quizzes, artikelen en opdrachten. Door de afwisseling wordt de lesstof op een diep niveau verwerkt en kan deze door de medewerker goed worden vertaald naar de dagelijkse opvang-praktijk.
abonnement-leerlijn

Certificering

Na het afronden van de verschillende leermodules, ontvangt de medewerker een certificaat. Dit certificaat dient als bewijs van de voortdurende professionele ontwikkeling van de medewerkers en laat aan ouders, GGD-inspecteurs en potentiële nieuwe collega’s zien dat kwaliteit bij jullie hoog in het vaandel staat.

Veelgestelde Vragen

Staat je vraag er niet bij? Bel ons even op 055-2040025 of stuur een mailtje

FAQ Abonnement

Wat is het verschil tussen een abonnement en jullie losse cursussen?

Onze losse cursussen zijn super geschikt voor het individueel scholen van pedagogisch medewerkers. Ben je op zoek naar een training over een specifiek onderwerp, dan kun je met een losse cursus 1 of enkele medewerkers heel voordelig scholen op dit onderwerp. Met een abonnement kun je beter inspelen op de scholingsbehoeften van grotere groepen medewerkers, of wanneer je medewerkers graag over verschillende onderwerpen willen leren, op hun eigen tijd en tempo.

Hoe lang duurt het lidmaatschap bij een abonnement?

Je kunt zelf kiezen of je licenties aanschaft voor 1 jaar, voor 3 jaar of voor 5 jaar. In de tussentijd zijn de licenties niet opzegbaar, maar wel vrij op naam en dus overdraagbaar van de ene naar de andere medewerker, bijvoorbeeld in het geval van langdurige ziekte of bij ontslag.

Is de licentie die je krijgt bij een abonnement gebonden aan 1 medewerker of zijn deze vrij op naam?

Alle licenties worden gekoppeld aan individuele medewerkers. Op deze manier kunnen de medewerkers ook certificaten behalen op hun eigen naam. Gaat een medewerker uit dienst of is deze langdurig ziek? Dan kan de licentie kosteloos op naam van een andere medewerker worden gezet. Op dat moment kan de oorspronkelijke medewerker de licentie natuurlijk niet meer gebruiken. Wel is het altijd mogelijk om voor die medewerker een nieuwe licentie aan te vragen.

Hoe ziet de online leeromgeving eruit?

De online leeromgeving bestaat uit 25+ modules van 1 tot 3 uur. Alle modules zijn specifiek geschreven voor medewerkers in de kinderopvang en bespreken onderwerpen die voor hen relevant zijn. De leermodules zijn los te volgen maar er zijn grotere thema's waar meerdere leermodules onder vallen, waardoor er ook 'gestapeld' kan worden geleerd. Hierdoor kan een medewerker zich steeds meer specialiseren op een specifiek onderwerp. De leermodules bestaan uit het lezen van artikelen, het bekijken van video's en keynotes, het maken van opdrachten en het doen van kennisquizzes. Ze zijn afwisselend, makkelijk te volgen en super leerzaam.

Wat kost een abonnement?

Je kunt via de calculator op deze pagina eenvoudig uitrekenen wat een abonnement voor jouw medewerkers kost. Kies je voor een langere abonnementsduur, dan krijg je een flinke korting!

Wat gebeurt er als een medewerker ziek wordt of uit dienst gaat?

Alle licenties worden gekoppeld aan individuele medewerkers. Op deze manier kunnen de medewerkers ook certificaten behalen op hun eigen naam. Gaat een medewerker uit dienst of is deze langdurig ziek? Dan kan de licentie kosteloos op naam van een andere medewerker worden gezet. Op dat moment kan de oorspronkelijke medewerker de licentie natuurlijk niet meer gebruiken. Wel is het altijd mogelijk om voor die medewerker een nieuwe licentie aan te vragen.

Abonnement afsluiten voor jouw organisatie?

Wil jij een lidmaatschap afsluiten voor jouw organisatie? Wanneer je vrijblijvend het offerte-formulier invult, nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op om te horen wat je wensen precies zijn. We maken het dan snel en eenvoudig voor je in orde. Wil je nog even overleggen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.  Je kunt ons bellen of mailen, we helpen je graag verder!
Offerte aanvragen