Nog voor de zomer al het personeel IKK gecertificeerd?

Zou jij het fijn vinden als al jouw personeel nog voor de zomer volledig IKK-gecertificeerd is en daarmee voldoet aan de eisen rondom de IKK Babyscholing?  


Tussen 8 mei en 18 juni 2023 gaan we met een selecte groep pedagogisch professionals aan de slag om hun IKK Babyscholing certificaat te behalen en zichzelf op te leiden tot echte baby-specialist. Iedere week ontvangt de pedagogisch professional van ons een digitale module die zij zelfstandig, op eigen tijd en tempo, in die week kan volgen.

Meer weten? Scroll dan verder!

Voordelen van e-learning IKK Babyscholing

01

De e-learning is op eigen tijd en tempo te volgen. Gewoon vanuit huis. Geen extra reiskosten, locatiekosten, inval-kosten, etcetera dus voor het kinderdagverblijf.

02

Onze e-learning IKK Babyscholing wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,2! Met deze e-learning zit je dus sowieso goed.

03
Ook bij e-learning is het mogelijk om 'samen, met het hele team' te leren. De online training nodigt uit tot overleg en reflectie in de praktijk. Zo kan je toch van elkaar leren, ondanks dat je de theorie individueel doorloopt.
04
Snel, betrouwbaar en inhoudelijk sterk (door orthopedagogen ontwikkeld). Ook voor door de wol geverfde ervaren pedagogisch professionals nog steeds heel leerzaam!

Leerdoelen IKK - Babyscholing

De leerdoelen voor de babyscholing zijn uitgesplitst in kennis en vaardigheden zoals vermeld in de CAO Kinderopvang.

1. Kennis van 0-jarigen:

 • De ontwikkeling van het babybrein en de invloed hiervan op het gedrag.
 • De cognitieve, taal-, fijne en grove motorische, zintuiglijke en de sociaal-emotionele ontwikkeling.
 • De mijlpalen gerelateerd aan de cognitieve, taal-, fijne en grove motorische, zintuiglijke en de sociaal-emotionele ontwikkelingsgebieden.
 • Spel- en ontwikkelingsmaterialen die geschikt zijn voor 0-jarigen
 • De fysieke ontwikkeling.

2. Vaardigheden voor het werken met 0-jarigen: 

De pedagogisch medewerker...

 • Kan 0-jarigen op een respectvolle manier verzorgen met als uitgangspunt de eigen inbreng van de baby.
 • Kan (contact)initiatieven (verbale en non-verbale) van 0-jarigen herkennen en hierop adequaat reageren.
 • Kan tiltechnieken toepassen op een voor 0-jarige respectvolle en ergonomisch verantwoorde manier.
 • Kan inspelen op het individuele slaap- waakritme.
 • Kan interacties tussen baby’s onderling stimuleren en begeleiden.
 • Kan antwoorden geven op vragen van ouders over ontwikkeling en welbevinden
 • Kan kansen signaleren, creëren en benutten om passende activiteiten, spel- en ontwikkelingsmaterialen aan te bieden.

Alle zorg uit handen!

Wij verzorgen de volledige communicatie over de training, zowel inhoudelijk als administratief. Het enige dat wij van de houder of HR medewerker nodig hebben zijn de namen en e-mailadressen van de deelnemer en contact over de facturering. Volledige ontzorging dus, en wel binnen zes weken goed opgeleide babyspecialisten op de groep.

Praktische informatie

Doelgroep

Deze scholing is speciaal ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers, gastouders en nanny’s die kinderen van 0-1 jaar opvangen.


Je kunt deze cursus volgen wanneer je MBO niveau 2 of hoger hebt afgerond. De cursus zelf is op MBO niveau 4. 

Certificaat

Na voldoende afronding van de cursus ontvang je het wettelijk verplichte certificaat ‘Wet IKK Babyscholing’, dit certificaat voldoet aan alle CAO eisen.  Voldoende afronding betekent een voldoende op de eindtoets (1 herkansing mogelijk) en een voldoende voor je werkboek (1 herkansing mogelijk). Op deze cursus zijn geen vrijstellingen van toepassing.

Studiebelasting

Iedere week is er dus 2 uur digitale theorie, 1 uur oefenen tijdens werktijd, en 30 minuten verslaglegging. Na 6 weken heeft de pedagogisch professional alle modules doorlopen en levert zij bij ons haar werkboek in. Vragen aan de docent (orthopedagoog) kunnen worden gesteld via de chatfunctie in de online leeromgeving en worden wekelijks beantwoord.

Kosten

De prijs van deze scholing is  229,95. Dit is inclusief certificaat en 1 jaar lang toegang tot de online leeromgeving. Na 1 jaar vervalt de toegang tot de online leeromgeving automatisch. Heb je de babyscholing niet op tijd afgerond dan kun je met korting opnieuw toegang aanschaffen.

Gaan jullie ook aan de slag met de e-learning?

De e-learning Beter met Baby's voldoet aan al deze kennis-en vaardigheidseisen. Na het volgen van de training is de Pedagogisch Medewerker weer helemaal up to date als het gaat om de ontwikkeling van baby's.

Wat deelnemers en houders zeggen...

Duidelijk en prettig!
Deze training zorgt ervoor dat we weer meer gebruik van (alledaagse) materialen, zoals luierdozen, om mee te spelen. Vooral met de dreumesjes op de groep kan je heel leuk aan de slag. De online leeromgeving was duidelijk en prettig.
Thecla - KDV Kids voor Kinderen
Zeer goed bevallen!
De online training babyscholing is ons goed bevallen. Iedereen is zeer te spreken over de cursus en de pedagogisch medewerkers geven aan dat alles helder en duidelijk besproken wordt in de online leeromgeving. Aanrader dus!
Sabine - KDV Het Boerderijtje
Fijne manier van leren!
De training heeft een goede afwisseling en balans tussen tekst lezen, beeldmateriaal bekijken en opdrachten maken. Het is een fijne duidelijke cursus en ideaal om via e-learning te doen. Ik vond het op deze manier heel fijn werken.
Yvonne - PM'er Kids World

Meld je (personeel) nu aan voor de Wet IKK Babyscholing

En zorg dat iedereen op tijd voldoet aan de eisen van de CAO Kinderopvang omtrent het Werken met 0-Jarigen. 

Scholing Werken met Baby's

Kijk hier het filmpje van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de veranderingen in de kinderopvang door de komst van de wet IKK.

Wel aanmelden maar nog niet betalen?

Wil jij jouw pedagogisch medewerkers aanmelden maar ben jij niet degene die de betalingen uitvoert? Klik dan op onderstaande knop om de medewerkers alvast vrijblijvend aan te melden. Wij nemen dan contact met je op over het betalen van de factuur. Alleen door het tijdig aanmelden van pedagogisch medewerkers via dit formulier (of door direct af te rekenen) kun je gebruik maken van de lopende kortingen.