Vroegsignalering afwijkende ontwikkeling

In deze online scholing gaan we in op het tijdig signaleren van een eventuele afwijkende ontwikkeling. Daarmee bedoelen we specifiek het in kaart brengen en expliciet maken van opvallend gedrag. Op ieder kinderdagverblijf en bij veel gastouderopvanglocaties is er wel een kindje dat opvalt door zijn of haar gedrag. Is dit gewoon normaal peutergedrag of is er misschien toch meer aan de hand?


We helpen je in de cursus om signalen in kaart te brengen, je gerust te stellen over veel 'normaal' peuter-gedrag en je te ondersteunen bij het in gesprek gaan met ouders als er toch meer aan de hand lijkt te zijn. Ook krijg je handvatten en tips over het zoeken van en verwijzen naar gepaste ondersteuning voor de ouders, het kind en wellicht ook voor jou als pedagogisch professional bij het opvangen van dit kindje.

De vele voordelen van online leren

01
Geen vervanging nodig voor de dagen dat jij niet op de groep aan het werk bent: de cursus kan op eigen tijd en tempo gevolgd worden.
02
De lesstof wordt op verschillende manieren aangereikt, d.m.v. video's, quizzes, een persoonlijk werkboek en leeswerk. Daardoor kun je de stof extra goed tot je nemen. 
03

Geen reistijd, geen files, geen verloren tijd tijdens fysieke lesdagen, maar concreet en snel leren wat je wilt leren. Het werken aan persoonlijke ontwikkeling werkt als een motivator.

  04

  Door verschillende trainingsmethodes is online trainen net zo interactief als klassikaal trainen. Met onze praktijkgerichte methode kunnen de geleerde vaardigheden direct toegepast worden.

  Ga jij ook aan de slag met de e-learning?

  Na het volgen van de training is de Pedagogisch Medewerker weer helemaal up to date als het gaat om Vroegsignalering!

  Leerdoelen cursus Vroegsignalering 

  Na het volgen van deze cursus:

  • Krijg je een beter 'gevoel' bij wat normaal peuter-gedrag is en wat afwijkend/opvallend of problematisch gedrag is.
  • Kun je helder in kaart brengen en formuleren hoe het gedrag er precies uit ziet en waarom dit opvallend is.
  • Weet je hoe je hierover op respectvolle wijze in gesprek kunt gaan met ouders.
  • Weet je hoe je kunt bepalen of er extra ondersteuning nodig is en hoe je kunt doorverwijzen.

  Meld je (personeel) nu aan voor de cursus Veilige Hechting!

  Deze scholing is speciaal ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers, gastouders en nanny’s die kinderen van 0-4 jaar opvangen. 

  Je kunt deze cursus volgen wanneer je MBO niveau 2 of hoger hebt afgerond. 

  Na voldoende afronding van de scholing ontvang je het certificaat ‘Vroegsignalering afwijkende ontwikkeling’ van de Leerlijn Kinderopvang. Voldoende afronding betekent dat alle pagina's zijn doorlopen en er 100% online leeractiviteit wordt behaald.

  Deze online cursus duurt 4 uur en kan je op eigen tijd en tempo volgen, gewoon thuis vanaf de bank. Je hebt alleen een computer/laptop of tablet nodig met internet/wifi. Vragen aan de docent (orthopedagoog) kunnen worden gesteld via de chatfunctie in de online leeromgeving en worden wekelijks beantwoord.
  De prijs van deze scholing is  79,95. Dit is inclusief certificaat en 1 jaar lang toegang tot de online leeromgeving. Na 1 jaar vervalt de toegang tot de online leeromgeving automatisch. Heb je de cursus niet op tijd afgerond dan kun je met korting opnieuw toegang aanschaffen.

  Wel aanmelden maar nog niet betalen?

  Wil jij jouw pedagogisch medewerkers aanmelden maar ben jij niet degene die de betalingen uitvoert? Klik dan op onderstaande knop om de medewerkers alvast vrijblijvend aan te melden. Wij nemen dan contact met je op over het betalen van de factuur. Alleen door het tijdig aanmelden van pedagogisch medewerkers via dit formulier (of door direct af te rekenen) kun je gebruik maken van de lopende kortingen.