Beter met Baby's (Wet IKK Babyscholing) volgen, met STAP budget?

Zoals je wellicht al hebt gehoord kan iedere Nederlander met een relatie tot de arbeidsmarkt vanaf 2022 het STAP budget aanvragen. We geven je hierbij  graag de informatie over de mogelijkheden met betrekking tot het STAP- opleidingsbudget. Deze regeling is in het leven geroepen om meer mensen te stimuleren zichzelf beroepsmatig te ontwikkelen.
Het STAP budget is een budget van €1.000 per persoon per jaar dat kan worden uitgegeven aan scholing.


Het werkt als volgt:
  • Je meld je aan voor de cursus Wet IKK Babyscholing bij ons als opleider.
  • Na deze aanmelding ontvang je een aanmeld-bewijs. Met dit aanmeld-bewijs kan je binnen het juiste tijdvak het STAP-budget aanvragen via het portaal van het UWV.
  • Na goedkeuring van de aanmelding door het UWV geven wij jou binnen 4 weken toegang tot de scholing.
  • Wanneer je klaar bent met de scholing, versturen wij een bewijs van deelname naar het UWV.
  • Na controle wordt het subisidie-bedrag definitief vastgesteld en ontvangen wij de betaling voor de scholing rechtstreeks van het UWV.
Meteen aanmelden
Meld je vrijblijvend aan zodat je er snel bij bent.

Door middel van het STAP budget kun je nu jouw positie op de arbeidsmarkt versterken, door scholing te volgen die past bij jouw ontwikkelingsdoelen-en wensen. Een belangrijke kanttekening: er is dit jaar budget voor ongeveer 300.000 Nederlanders, waarbij het principe 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt' wordt gehanteerd. Op is dus op. Er worden verschillende tijdvakken gehanteerd. De eerst volgende tijdvakken zijn: september/oktober 2022 en november/december 2022. Wil jij in bijvoorbeeld november 2022 starten met de Leerlijn, zorg dan dat je al bent ingeschreven in het september/oktober 2022, zodat je daadwerkelijk in november van start kunt. Is het allemaal wat onduidelijk en overweldigend? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Bel ons gerust even (06-53471062) of stuur een mailtje naar info@beterverbinden.nl. We denken graag met je mee en bieden volledig ontzorging op het gebied van het STAP-budget aanvragen voor onze Leerlijn.

Wat krijg je bij aanmelding?

  • Na de toekenning van het STAP budget krijgt de Pedagogisch Medewerker toegang tot onze online leeromgeving.
  • Binnen deze leeromgeving staan alle modules die horen bij de wet IKK Babyscholing.
  • Het betreft 6 modules van in totaal 20 uur (12 uur theorie en 8 uur praktijkopdrachten).
  • De verdiepende modules zijn optioneel en bedragen in totaal nog eens 25 uur aan leerplezier.

Aanmelden voor het STAP budget

Vul hieronder jouw gegevens in om je STAP-aanmeldingsbewijs te ontvangen. Hiermee kun je vanaf 1 september 2022 weer je STAP budget aanvragen.


Meer weten?

Wil je nog wat meer informatie over het STAP budget? Hier download je het informatie-document over het STAP budget van de Rijksoverheid.