stap-budget-kinderopvang

Kan ik gebruik maken van STAP budget?

We geven je hierbij graag de informatie over de mogelijkheden met betrekking tot het STAP- opleidingsbudget.  De STAP-regeling is in het leven geroepen om meer mensen te stimuleren zichzelf beroepsmatig te ontwikkelen.
Het STAP budget is een budget van €1.000 per persoon per jaar dat kan worden uitgegeven aan scholing die arbeidsmarkt gerelateerd is.


Voor gastouders en nanny's werkt het aanvragen van STAP-budget als volgt:            
 • Je meld je bij ons aan voor de cursus Van Baby tot Kleuter*.
 • Je vermeldt hierbij je LRK nummer (waarmee UWV kan checken of jij gastouder bent).
 • Na deze aanmelding ontvang je een aanmeld-bewijs. Met dit aanmeld-bewijs kan je binnen het juiste tijdvak het STAP-budget aanvragen via het portaal van het UWV.
 • Na goedkeuring van de aanmelding door het UWV geven wij jou binnen 4 weken toegang tot de scholing.
 • Wanneer je klaar bent met de scholing, versturen wij een bewijs van deelname naar het UWV.
 • Na controle wordt het subisidie-bedrag definitief vastgesteld en ontvangen wij de  betaling voor de scholing rechtstreeks van het UWV.

*Momenteel is alleen deze opleiding te volgen met STAP-Budget.

Meteen aanmelden
Meld je vrijblijvend aan zodat je er snel bij bent.

Ben jij gastouder of nanny? Door middel van het STAP budget kun je nu jouw positie op de arbeidsmarkt versterken, door scholing te volgen die past bij jouw ontwikkelingsdoelen-en wensen.  Een belangrijke kanttekening: er is dit jaar budget voor ongeveer 300.000 Nederlanders, waarbij het principe 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt' wordt gehanteerd. Op is dus op. Er worden verschillende tijdvakken gehanteerd. Het eerstvolgende aanmeld-moment is 1 mei 2023. Is het allemaal wat onduidelijk en overweldigend? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Bel ons gerust even (06-53471062) of stuur een mailtje naar info@leerlijnkinderopvang.nl. We denken graag met je mee. 

Wat moet je verder weten?

 • Na de toekenning van het STAP budget krijg je als gastouder/nanny toegang tot onze online leeromgeving.
 • Binnen deze leeromgeving staan alle modules die horen bij de Leerlijn Kinderopvang.
 • Het betreft 4 modules van in totaal zo'n 40 tot 50 uur (afhankelijk van hoe snel je leert en leest en hoe uitgebreid je de opdrachten maakt).
 • Wanneer je de scholing met STAP-budget volgt, moet je deze scholing binnen 1 jaar afronden (minimale digitale activiteit: 80%). 
 • Gastouders ontvangen na afronding van de scholing hetzelfde (IKK) certificaat als Pedagogisch Medewerkers, maar dit certificaat is voor gastouders (nu nog) niet verplicht. Het is niet duidelijk of dit in de toekomst wel zo is en welke eisen dan zullen worden gesteld aan de scholing voor gastouders


 1. Helaas is het voor Pedagogisch Medewerkers niet mogelijk om STAP-budget aan te vragen voor onze scholing 'van Baby tot Kleuter'. 

Aanmelden voor het STAP budget

Vul hieronder jouw gegevens in om je STAP-aanmeldingsbewijs te ontvangen. Hiermee kun je op 1 mei 2023 weer je STAP budget aanvragen.

Let op, dit is alleen mogelijk voor nanny's en gastouders, en helaas niet voor pedagogisch medewerkers.


Stappenplan aanvragen STAP-budget

STAP-budget aanvragen op 1 mei 2023? Dit stappenplan helpt jou met het aanvragen van jouw persoonlijke STAP-budget!

Wil je nog wat meer informatie over het STAP budget? Hier download je het informatie-document over het STAP budget van de Rijksoverheid.