Kosteloos Wet IKK Babyscholing volgen

Zoals je wellicht al hebt gehoord kan iedere Nederlander met een relatie tot de arbeidsmarkt vanaf 2022 het STAP budget aanvragen. We geven je hierbij  graag de informatie over de mogelijkheden met betrekking tot het STAP- opleidingsbudget. Deze regeling is in het leven geroepen om meer mensen te stimuleren zichzelf beroepsmatig te ontwikkelen.
Het STAP budget is een budget van €1.000 per persoon per jaar dat kan worden uitgegeven aan scholing.


Het werkt als volgt:
  • De medewerker of leidinggevende meldt zich aan voor de cursus Wet IKK Babyscholing bij ons als opleider.
  • Na deze aanmelding ontvangt de medewerker een aanmeld-bewijs. Met dit aanmeld-bewijs kan de medewerker het STAP-budget aanvragen via het portaal van het UWV.
  • Na goedkeuring van de aanmelding door het UWV geven wij de medewerker toegang tot de scholing.
  • Wanneer de medewerker klaar is met de scholing, versturen wij een bewijs van deelname naar het UWV.
  • Na controle wordt het subisidie-bedrag definitief vastgesteld en ontvangen wij de betaling voor de scholing rechtstreeks van het UWV.
Meteen aanmelden
Meld je vrijblijvend aan zodat je er snel bij bent.

Door middel van het STAP budget hoeft zowel de pedagogisch medewerker als de organisatie de wet IKK Babyscholing vanaf mei 2022 niet zelf te bekostigen. Een belangrijke kanttekening: er is budget voor ongeveer 300.000 Nederlanders, waarbij het principe 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt' wordt gehanteerd. Op is dus op. Er worden verschillende tijdvakken gehanteerd. De eerst volgende tijdvakken zijn: mei/juni 2022, juli/augustus 2022, september/oktober 2022 en november/december 2022. Wil jij (of willen jouw medewerkers) in bijvoorbeeld september 2022 starten met de babycursus, zorg dan dat je al bent ingeschreven in het tijdvak juli/augustus 2022, zodat je daadwerkelijk in september van start kunt. Is het allemaal wat onduidelijk en overweldigend? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Bel ons gerust even (06-53471062) of stuur een mailtje naar info@beterverbinden.nl. We denken graag met je mee en bieden volledig ontzorging op het gebied van het STAP-budget aanvragen voor onze baby-scholing.


Omdat het STAP budget een nieuwe regeling is, is nog niet duidelijk of er voldoende budget zal zijn voor iedereen die dit graag wil gebruiken. Daarom adviseren wij om de aanmelding bij ons zo snel mogelijk te doen, zodat je alvast een aanmeldformulier hebt en deze kunt indienen bij het UWV zodra het register (weer) open gaat. We geven je hiervoor natuurlijk een seintje.

Wat krijg je bij aanmelding?

  • Na de toekenning van het STAP budget krijgt de Pedagogisch Medewerker toegang tot onze online leeromgeving.
  • Binnen deze leeromgeving staan alle modules die horen bij de wet IKK Babyscholing.
  • Het betreft 6 modules van in totaal 20 uur (12 uur theorie en 8 uur praktijkopdrachten).
  • Veel mensen zijn na het behalen van hun wet IKK certificaat gemotiveerd en enthousiast om nog meer te leren. Bij aanmelding voor de Babyscholing via het STAP-budget krijgt de Pedagogisch Medewerker tevens gratis toegang tot 3 van onze vervolgcursussen: Beter met Peuters, Veiligheid Voorop en Pedagogisch Beleid in de Praktijk. Deze toegang komt vrij als het IKK-certificaat is behaald, want die cursus heeft natuurlijk prioriteit.

Aanmelden voor het STAP budget

Vul hieronder jouw gegevens in om je STAP-aanmeldingsbewijs te ontvangen. Hiermee kun je vanaf 1 april 2022 je STAP budget aanvragen.


Meer weten?

Wil je nog wat meer informatie over het STAP budget? Hier download je het informatie-document over het STAP budget van de Rijksoverheid.