Meldcode Kindermishandeling - deel 1

Welkom bij de cursus Meldcode Kindermishandeling – deel 1.

We vallen maar gelijk met de deur in huis: in bijna elk gezin is het wel eens onveilig voor een kind. Kindermishandeling is een structurele vorm van onveiligheid waarbij de situatie bedreigend of gewelddadig is. Het gaat dus niet alleen om lichamelijk geweld, maar ook om bijvoorbeeld emotionele mishandeling of verwaarlozing. Daarbij vindt kindermishandeling vaak plaats door ouders of personen van wie het kind afhankelijk is. 

In dit eerste deel ga je (hernieuwd) kennis maken met de Meldcode Kindermishandeling. Veel pedagogisch professionals zijn wel bekend met de Meldcode, maar vinden het toch nog best spannend om deze te gebruiken. Na het volgen van deze cursus weet je precies hoe de Meldcode werkt en waarom het zo belangrijk is om deze altijd te gebruiken bij signalen vanonveiligheid.

In het tweede deel ga je oefenen met de Meldcode aan de hand van een door ons beschikbaar gestelde praktijkcasus. Weten wat je moet doen is 1 ding, het echt ervaren door te oefenen met een echte casus is een (belangrijke) tweede. We raden dan ook altijd aan om na het volgen van deel 1, ook deel 2 te volgen.

Wil je meer weten over deze cursus, stuur dan een e-mail naar info@leerlijnkinderopvang.nl of vul het contactformulier in!

De vele voordelen van online leren

01
Geen vervanging nodig voor de dagen dat jij niet op de groep aan het werk bent: de cursus kan op eigen tijd en tempo gevolgd worden.
02
De lesstof wordt op verschillende manieren aangereikt, d.m.v. video's, quizzes, een persoonlijk werkboek en leeswerk. Daardoor kun je de stof extra goed tot je nemen. 
03

Geen reistijd, geen files, geen verloren tijd tijdens fysieke lesdagen, maar concreet en snel leren wat je wilt leren. Het werken aan persoonlijke ontwikkeling werkt als een motivator.

  04

  Door verschillende trainingsmethodes is online trainen net zo interactief als klassikaal trainen. Met onze praktijkgerichte methode kunnen de geleerde vaardigheden direct toegepast worden.

  Ga jij ook aan de slag met de e-learning?

  Na het volgen van de training is de Pedagogisch Medewerker weer helemaal up to date als het gaat om de Meldcode Kindermishandeling - deel 1! 

  Leerdoelen Kindermishandeling - deel 1

  Na het volgen van deze cursus: 

  • Weet je wat onveiligheid en kindermishandeling betekent en welke verschillende vormen van kindermishandeling er zijn.
  • Weet je hoe onveiligheid en kindermishandeling kan ontstaan en wat de gevolgen ervan kunnen zijn. 
  • Kun je signalen van onveiligheid en/of kindermishandeling herkennen en in kaart brengen. 
  • Weet je hoe je signalen van onveiligheid en/of kindermishandeling kunt bespreken met collega's. 
  • Weet je hoe je op een respectvolle en niet-oordelende manier in gesprek zou kunnen gaan met ouders. 
  • Weet je hoe je de 'Meldcode Kindermishandeling' werkt en ken je je verantwoordelijkheden zoals beschreven in het 'Protocol Kindermishandeling en Grensoverschrijdend Gedrag'. 

  Meld je (personeel) nu aan voor de Meldcode Kindermishandeling - deel 1!

  Praktische informatie

  Doelgroep

  Deze scholing is speciaal ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers, gastouders en nanny’s die kinderen van 0-12 jaar opvangen. 


  Je kunt deze cursus volgen wanneer je MBO niveau 2 of hoger hebt afgerond. Het niveau van deze cursus is MBO niveau 4. 

  Certificaat

  Na voldoende afronding van de scholing ontvang je het certificaat ‘Meldcode Kinderopvang - Deel 1’ van de Leerlijn Kinderopvang. 

  Voldoende afronding betekent dat er 100% online leeractiviteit wordt behaald en een voldoende op de eindtoets (1 herkansing mogelijk). Op deze cursus zijn geen vrijstellingen van toepassing.

  Voor deze cursus zijn geen vrijstellingen van toepassing.

  Studiebelasting

  Deze online cursus duurt 4 uur en kan je op eigen tijd en tempo volgen, gewoon thuis vanaf de bank. Je hebt alleen een computer/laptop of tablet nodig met internet/wifi. Vragen aan de docent (orthopedagoog) kunnen worden gesteld via de chatfunctie in de online leeromgeving en worden wekelijks beantwoord.

  Kosten en toegang

  Na aanschaf van de cursus wordt de cursist binnen 2 werkdagen toegevoegd aan de online leeromgeving. De prijs van deze scholing is  79,95. Dit is inclusief certificaat en 1 jaar lang toegang tot de online leeromgeving.

  Na 1 jaar vervalt de toegang tot de online leeromgeving automatisch. Heb je de cursus niet op tijd afgerond dan kun je met korting opnieuw toegang aanschaffen.

  Wel aanmelden maar nog niet betalen?

  Wil jij jouw pedagogisch medewerkers aanmelden maar ben jij niet degene die de betalingen uitvoert? Klik dan op onderstaande knop om de medewerkers alvast vrijblijvend aan te melden. Wij nemen dan contact met je op over het betalen van de factuur. Alleen door het tijdig aanmelden van pedagogisch medewerkers via dit formulier (of door direct af te rekenen) kun je gebruik maken van de lopende kortingen.