Meldcode Kindermishandeling - deel 2

Na het volgen van de cursus Meldcode Kindermishandeling - deel 1 ga je in dit tweede gedeelte oefenen met een praktijkcasus die door ons wordt geleverd. Weten wat je moet doen is 1 ding, het echt ervaren door te oefenen met een echte casus is een (belangrijke) tweede. We raden dan ook aan om na het volgen van deel 1, ook dit tweede deel te volgen.

De vele voordelen van online leren

01
Geen vervanging nodig voor de dagen dat jij niet op de groep aan het werk bent: de cursus kan op eigen tijd en tempo gevolgd worden.
02
De lesstof wordt op verschillende manieren aangereikt, d.m.v. video's, quizzes, een persoonlijk werkboek en leeswerk. Daardoor kun je de stof extra goed tot je nemen. 
03

Geen reistijd, geen files, geen verloren tijd tijdens fysieke lesdagen, maar concreet en snel leren wat je wilt leren. Het werken aan persoonlijke ontwikkeling werkt als een motivator.

  04

  Door verschillende trainingsmethodes is online trainen net zo interactief als klassikaal trainen. Met onze praktijkgerichte methode kunnen de geleerde vaardigheden direct toegepast worden.

  Ga jij ook aan de slag met de e-learning?

  Na het volgen van deze training is de Pedagogisch Medewerker weer helemaal up to date als het gaat om werken met de Meldcode Kindermishandeling!

  Leerdoelen IKK - Babyscholing

  • Aan de hand van een praktijkcasus kun je de juiste stappen van de Meldcode Kindermishandeling volgen.
  • Door het oefenen met een praktijkcasus kun je de opgedane theoretische kennis vertalen naar zelfverzekerd handelen in de praktijk.

  Wat deelnemers en houders zeggen...

  Goede aanvulling op deel 1
  Na het volgen van het tweede deel van de cursus Meldcode Kindermishandeling ben ik in staat om de Meldcode beter toe te passen. Deze cursus is een goede aanvulling op het eerste deel! Door in de praktijk te oefenen met een casus is de cursus erg volledig. Hierdoor leerde ik om de Meldcode te gebruiken en de theorie toe te passen in de praktijk.

  P. - Pedagogisch Medewerker

  Weer helemaal up-to-date

  Ik ben deze cursus gaan volgen omdat de meldcode recentelijk nog is aangepast en ik graag up-to-date wilde blijven. Ik heb geleerd hoe ik de stappen van het stappenplan heb kunnen toepassen als kindermishandeling zal voor komen. De casus om te oefenen bijbehorend bij de cursus is erg waardevol en een goede aanvulling van de cursus. 

  K. - Pedagogisch Medewerker 

  Fijn stappenplan

  Ik ben deze cursus gaan volgen om beter te kunnen handelen als een kindje in een niet veilige situatie zit. Alle stappen van de meldcode worden goed besproken met voorbeelden. Het stappenplan biedt een houvast en is erg overzichtelijk. Ik heb geleerd dat ook bij kinderen waar het lijkt alsof er niet direct veel aan de hand lijkt te zijn wel iets aan de hand kan zijn. Contact met Leerlijn Kinderopvang was erg prettig. Ik werd snel toegevoegd aan de online leeromgeving. 

  R. - Gastouder

  Meld je (personeel) nu aan voor de Meldcode Kindermishandeling - deel 2!

  Praktische informatie

  Doelgroep

  Deze scholing is speciaal ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers, gastouders en nanny’s die kinderen van 0-12 jaar opvangen. 


  Je kunt deze cursus volgen wanneer je MBO niveau 2 of hoger hebt afgerond. Het niveau van deze cursus is MBO niveau 4. 

  Certificaat

  Na voldoende afronding van de scholing ontvang je het certificaat ‘Meldcode Kinderopvang - Deel 2’ van de Leerlijn Kinderopvang. 

  Voldoende afronding betekent een voldoende op de eindtoets (1 herkansing mogelijk) en een voldoende voor je werkboek (1 herkansing mogelijk). Op deze cursus zijn geen vrijstellingen van toepassing.

  Studiebelasting

  Deze online cursus duurt 2,5 uur en kan je op eigen tijd en tempo volgen, gewoon thuis vanaf de bank. Je hebt alleen een computer/laptop of tablet nodig met internet/wifi. Vragen aan de docent (orthopedagoog) kunnen worden gesteld via de chatfunctie in de online leeromgeving en worden wekelijks beantwoord.

  Kosten en toegang

  Na aanschaf van de cursus wordt de cursist binnen 2 werkdagen toegevoegd aan de online leeromgeving. De prijs van deze scholing is  39,95. Dit is inclusief certificaat en 1 jaar lang toegang tot de online leeromgeving.

  Na 1 jaar vervalt de toegang tot de online leeromgeving automatisch. Heb je de cursus niet op tijd afgerond dan kun je met korting opnieuw toegang aanschaffen.

  Wel aanmelden maar nog niet betalen?

  Wil jij jouw pedagogisch medewerkers aanmelden maar ben jij niet degene die de betalingen uitvoert? Klik dan op onderstaande knop om de medewerkers alvast vrijblijvend aan te melden. Wij nemen dan contact met je op over het betalen van de factuur. Alleen door het tijdig aanmelden van pedagogisch medewerkers via dit formulier (of door direct af te rekenen) kun je gebruik maken van de lopende kortingen.