Kosteloos met STAP-budget

E-learning  'Jonge Kind Ontwikkeling - Gastouderopvang'

Wordt een echte specialist op het gebied van het jonge kind

 • Speciaal voor Gastouders, nanny's + werkzoekenden.
 • E-learning: volledig online, op eigen tijd en tempo te volgen.
 • 20 uur verplicht curriculum + 20 uur optioneel.
 • Met certificaat 'Jonge Kind Ontwikkeling' na afronding .
 • Versterk je pedagogische kennis én je CV.
 • Alleen in 2023 nog kosteloos met je persoonlijke STAP-budget!
Aanmelden


Meld je aan voordat het STAP-budget wordt wegbezuinigd!

Wat ga je leren?

brein-ontwikkeling-babys-cursus

Module 1: Veilige Gehechtheid

In de eerste module leer je wat gehechtheid precies is en hoe het zich bij jonge kinderen ontwikkelt. Je leert over de verschillende gehechtheid-stijlen, maakt kennis met 'de bouwstenen van gehechtheid' en leert hoe je mogelijke problemen in de gehechtheidsrelatie kunt signaleren. Bovendien gaan we in op hoe je in gesprek kunt gaan met collega's en ouders over de ouder-kindrelatie en we bespreken de belangrijkste inzichten op het gebied van hechtingsgericht werken. Na het volgen van deze module weet je alles wat je moet weten over dit ontzettend belangrijke onderwerp.

Module 2: Omgaan met Huilen

In de tweede module bespreken we een moeilijk maar veelvoorkomend onderwerp in de kinderopvang: omgaan met huilen. Je leert wat de functie is van huilen en hoe spanning bij baby' en kinderen tot huilen kan leiden. We gaan dieper in op het stress-systeem van jonge kinderen en de invloed van het brein op emoties en gedrag. Je leert hoe je zelf rustig kunt blijven bij huilende kinderen en wat je precies kunt doen als een kindje huilt. Na het volgen van deze module sta je veel sterker in je schoenen wanneer je tijdens het werk in aanraking komt met (veelvuldig) huilende kindjes.

Module 3: Vroegsignalering afwijkend gedrag

In module 3 gaan we in op de verschillen tussen normaal en afwijkend gedrag bij jonge kinderen. Veel gedrag bij jonge kinderen is hartstikke normaal, ook al lijkt het misschien af te wijken van de norm of van wat je gewend bent. Maar we bespreken ook wanneer gedrag zorgelijk is en het juist belangrijk is dat er op tijd bijgestuurd wordt om problemen op latere leeftijd mogelijk te kunnen voorkomen. We gaan in op druk gedrag (externaliserend), naar binnen gekeerd gedrag (internaliserend), gedrag dat mogelijk past bij autisme, hechtingsproblematiek en trauma-gerelateerd gedrag.

Module 4: Verdiepende Modules Pedagogiek

In module 4 heb je de mogelijkheid om zelf meer te leren over pedagogische onderwerpen die jij interessant vindt en die passen bij jouw huidige werksituatie.

Hoe werkt het?

 • Wanneer je succesvol STAP budget hebt aangevraagd op 3 juli 2023 krijg je op 1 augustus 2023 toegang tot onze online leeromgeving. Daar vind je alle modules die horen bij deze cursus. Je kunt de modules zelfstandig volgen op een moment dat het jou uitkomt. Dus bijvoorbeeld 's avonds op de bank, op een vrije dag of in het weekend. 
 • Je kunt zelf besluiten met welke module je wilt beginnen. Er zijn 3 verplichte modules en daarnaast krijg je toegang tot diverse leerspecials over verschillende onderwerpen op het gebied van pedagogiek en kinderopvang.
 • Je krijgt een jaar lang toegang tot de online leeromgeving. Nadat je de verplichte modules (in totaal 20 uur) hebt afgerond, ontvang je van ons het certificaat Jonge Kind-ontwikkeling. Daarmee kun jij op je CV aantonen dat je aanvullende scholing hebt gevolgd op het gebied van gehechtheid, omgaan met emoties en het signaleren van afwijkend gedrag.
 • Indien je onverhoopt niet binnen een jaar de opleiding kunt afronden, is het mogelijk om in overleg uitstel aan te vragen.


Heb je nog vragen of wil je meer weten?  Stuur dan een e-mail met je vragen naar info@leerlijnkinderopvang.nl. We helpen je graag verder!

Vrijblijvend aanmelden


Meld je aan voordat het STAP-budget wordt wegbezuinigd!

Praktische informatie

Doelgroep

Deze scholing is speciaal ontwikkeld voor gastouders en nanny’s die kinderen van 2-4 jaar opvangen. Vanaf MBO niveau 2.

Certificaat

Na afronding van het verplichte gedeelte van de scholing ontvang je het certificaat ‘Jonge Kind Ontwikkeling - Gastouderopvang’ van de Leerlijn Kinderopvang.

Studiebelasting

Het verplichte deel van deze online cursus duurt 20 uur. Daarnaast is er nog 20 uur aanvullend lesmateriaal dat je optioneel kunt volgen.  Je kunt de cursus op je eigen tijd en tempo volgen, gewoon thuis vanaf de bank. 

Kosten

De prijs van deze scholing is 949,95 of kosteloos met je persoonlijke STAP-budget.. Dit is inclusief certificaat en 1 jaar lang toegang tot de online leeromgeving.

De vele voordelen van online leren

01
Geen vervanging nodig voor de dagen dat jij niet op de groep aan het werk bent: de cursus kan op eigen tijd en tempo gevolgd worden.
02
De lesstof wordt op verschillende manieren aangereikt, d.m.v. video's, quizzes, een persoonlijk werkboek en leeswerk. Daardoor kun je de stof extra goed tot je nemen. 
03

Geen reistijd, geen files, geen verloren tijd tijdens fysieke lesdagen, maar concreet en snel leren wat je wilt leren. Het werken aan persoonlijke ontwikkeling werkt als een motivator.

  04

  Door verschillende trainingsmethodes is online trainen net zo interactief als klassikaal trainen. Met onze praktijkgerichte methode kunnen de geleerde vaardigheden direct toegepast worden.

  Sta je ook te popelen om te beginnen?

  We zien je graag in onze online leeromgeving!